2015. október 25., vasárnap

Levente és Judit meglátogattak

Az óraátállítás miatt nem is tudjuk, hogy tulajdonképpen mikor is keltünk. Reggel még kicsit borús és nagyon ködös az idő.

Áron feljön és odabújik hozzám. Manna, amint észleli, ő is felugrik az ágyra. Megint együtt a család.

Felkelés után mosdás és fogmosás nuku, mert el van zárva a víz. Nem elég, hogy tegnap ki kellett kapcsolni a szennyvíz csatorna szivattyúját, mert sípolással hibajelzést adott, most még víz sincs.

Felöltözöm és elindulok a vasárnap is nyitva tartó Doboshoz. Végre valahol lehet kapni zsömlét. (4 zsömle, egy palack sör, krémsajt, sonka, trappista és debreceni.)

Hazafele szembe találkozom Gulyásékkal, éppen most mennek a templomba. Az autóban az óra 10:00-et mutat, de valójában most még csak kilenc óra van.

Otthon azonnal nekikezdek a reggeli készítésének. A bagelhez most hiányzik a rukkola, de remélem, hogy a nélkül is jó lesz. 

A bőséges reggeli után szabad foglalkozás. Én leülök angolozni és nagy nehezen Áront is ráveszem, hogy a feladatsorból legalább egy magyart és egy matekot vegyen át. A magyar után tart egy kétórás pihenőt és csak utána kezdi el a matekot.

Nagyi pihen, jobban mondva szundikál. Kimegyek a kertbe, összeszedem a frissen lehullott almákat és a diókat. Nagyi rögtön hozzálát egy almakompót készítésének.

Készítem a zöldbab főzeléket, sült debrecenivel. Először csak a mosás, darabolás, később a főzés.

Egyszer csak jön Levente és Judit. Ez mindenkit kimozdít a tunyulásból. Judit hozott nekünk is, meg Emőének is néhány üveg befőzött paradicsomot.

A fő téma a kamaszkorban lévő fiúk kordában tartása.

Áron felviszi Leventét és a (számítógépen) játszanak egy sakkpartit. Közben Manna kedve szerint ki-be járkál, kifejezve ezzel azt, hogy azt parancsolja, hogy alkalmazkodjunk az elképzeléseihez.

A zöldbab főzelék félúton jár a fövésben. Ilyenkor szoktam hozzáadni a mélyhűtőből elővett kaprot apróra vágva.

+Még mindig tart a megbeszélés a kamaszok helyes neveléséről és az Internet függőség megszüntetéséről. 

Közben behabarom a zöldbabot egy kis tejfölös, fokhagymás rántással.

Kicsit belenézünk a Forma 1 időmérő edzésébe. Már késő délután van, mire az asztalhoz ülünk ebédelni.


Nagyon finomra sikerült a tejfölös, kapros zöldbab főzelék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése