2015. október 26., hétfő

szabad-foglalkozás

Mindenki sokáig lustálkodott. A késői reggelire még maradta a krémsajtból annyi, hogy tudtam készíteni néhány csökkent értékű (a rukkola ugyanis már elfogyott) bagel-t a tükörtojásokhoz, a kakaóhoz és a tejeskávéhoz, meg a nagy szemű szőlőhöz.

Délelőtt szabad-foglalkozás. Áron a számítógép előtt ül, ami miatt állandósul a nézeteltérés.

A kertben megint összeszedtem néhány frissen lehullott almát és diót, amikről azt terveztük, hogy elvisszük M. Marikának, amikor megyünk a nadrágokért.

A látogatásunkkor Marika ugyan otthon volt, de a nadrágok javításához még nem volt hozzáférése.

Nem probléma, de azért mondta, hogy a héten majd áthozza. Az almáknak és a sok diónak örült, mert mint mondta, éppen most készít egy vitaminpótló egyveleget.

Vissza úton beugrottunk a Gazdaboltba és vettünk egy zacskó rukkola vetőmagot, amit ugyan csak márciusban kell majd elvetni, de azért 5 nagy tejfölös pohárban már most is elültettem 2-2 szemet, hátha a lakásban kikel.

Már jóval elmúlt dél, amikor elindultunk ebédelni. A közelünkben lévő új étterem hétfőn-kedden zárva tart, ezért elindultunk Kiskunlacháza felé, hogy a "mosolygós" bácsinál,- aki egyébként már nincs ott, mert az egész személyzet csajosodott -, ebédeljünk.

Áron javaslatára vittük a sakk készletet is, hogy amíg várunk a kajára, addig tudjunk sakkozni. A három partiból (igaz, hogy huszár előnnyel) egy partit meg is nyert, mert nem voltam felkészülve az elhárított királycselből.

Nagyi grillezett csirkemellet rendelt krumplipürével és tejfölös uborkasalátával, Áron a szokásos rántott sajtot hasábburgonyával és tartár mártással, én pedig rántott borjúlábat szerettem volna, de mivel az nem volt, helyette rántott marhapofát ajánlottak, mondván, hogy a hasonló. Hát nem volt az.

A nagyié és az enyém nem voltak a konyhaművészet díjnyertes termékei, viszont olyan nagyok voltak az adagok, hogy azokkal csak Áron tudott megbirkózni.


Visszafele jövet kerestünk egy nyitva tartó cukrászdát, de sehol sem találtunk, ezért itthon bemondtam a google keresőjébe, hogy "almás, diós sütemény, ami azonnal kiadott néhány receptet és azonnal el is kezdtem a sütését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése