2015. október 17., szombat

Torta sütés

Kilenc óra körül keltünk és megállapítottuk, hogy az idő csak alig javult valamelyest.

Norcinak írtam egy szülinapi üdvözletet Viber-en. Szinte hihetetlen, hogy ma negyven éves az én pici lányom. 

Elmentünk a piacra, de ott nem vettünk csak 20 tojást a készítendő tortákhoz és főtt füstölt tarját, mert az nagyon szükséges volt a bagel reggelihez, meg méz kiemelő pumpát Emőkének.

A piacon találkoztunk Miskolczi Marikával és megbeszéltük vele, hogy a piac után készültünk hozzá menni. Visszük Áron nadrágjait, meg az én egyik sínadrágomat javíttatni és egy adag frissen szedett almát

Kivételesen nem látogattunk se a csavarszaküzletbe, se a villamos szerelékek üzletébe.
Visszatérve azonnal hozzáláttam az új kedvenc a bagel készítéséhez, de Áront arra kértem, hogy mellőzze a számítógépet és kezdjen el az iskolai dolgaival foglalkozni.

Reggelihez ülve Áron nem győz hálálkodni a bagel miatt. Azt mondta, hogy ez lesz a bundás kenyér helyett az új kedvence. Ezen magam sem csodálkozom, mert nagyon finom.

Először a nagy fazékba egy kevés vízben elkezdtem főzni az összes aprólékot, majd amikor úgy ítéltem, hogy az megfőtt beleöntöttem az összes Emőkétől kapott nyugger levest és összefőztem.

Áron kihalászott belőle a Mannának egy tálra való aprólékot és amikor kihűlt odaadta neki.

Közben felszereltem a kis szekrény belsejébe az egyik 12 Volt 6 W-os vonal LED-et, de úgy látszik, hogy az egyik 12 Voltos trafó üresjárati feszültségét nem bírta és kiégett.

Áron abban segítette a diótorta sütést, hogy ő ellenőrizte, nem került-e a dióbelek közé héja vagy kocsány és ő darálta a diót. Úgy tűnt, hogy minden úgy megy, mint a karikacsapás és az első torta, amelyik kedden indul Bristolba, hibátlanul lett kész. A másodiknál, azonban nem vettem észre, hogy a dupla falú edényből kifőtt a víz és ezért a kenőcs (tojás sárgája, cukor, kakaó, margarin) egy kicsit megégett, ami miatt a második torta, amelyiket magunknak készítettünk, nem sikerült tökéletesre.

2:0 az ellenség javára, kiégett és megégett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése