2015. október 15., csütörtök

Lazacsült és hagymás alma

Hajnalban (3:45) arra ébredtem, hogy a Windows 10 Upgrade készen van és csak arra vár, hogy néhány beállítást tegyek. 

A megjelenése tetszik, de most,  - legalább is a rendezgetés közben - tetű lassú. A legfontosabb eredmény, hogy ettől az Upgrade-től egyelőre úgy tűnik,hogy meggyógyult a Notebook és már be tudok a Felhasználói fiókomba jelentkezni.

5 óra körül sikerült egy kicsit visszaaludni és hétkor csak annyira ébredtem fel, hogy szóljak Áronnak, hogy az almát és a 2000.- forintot a zongora órára ne felejtse el magával vinni.

Tízkor azután végleg felébredtem. Áron mind a kettőt itthon felejtette.

Gyorsan bekaptam a késői reggelit és megnéztem, hogy mit csinál a W 10. A biztonsági beállítások előkészítése közben egy helyben állt. Gondoltam nem várok rá, inkább elindulok a mára tervezett dolgaimra. 

Két dolgom volt előjegyezve: A háziorvosnál kérni egy Lescol receptet és egy kismedence ultrahang beutalót, valamint el kellene mennem az ÁRKÁD-ba a két darab Lackfi könyvért.

Emőke bedobta Mannát. Itt a lakásban ugyanis lényegesen jobb idő van, mint odakint.

A háziorvosnál alig kellett várnom tíz percet, Lenke kijött és mindent elintézett.

Útban az ÁRKÁD fele olvastam és szótáraztam. A 8-as buszon és az M2-es metrón nagyon jól ki tudtam használni az úton töltött időt. Egy újabb kiegészítő tanulási módszert is kidolgoztam, amit még Áronnak is át fogok adni. 

Megvettem a két könyvet, ittam egy kávét és visszafele is olvastam és tanulgattam.

A Gazdagréti téren kiváltottam a gyógyszert és a kis kínaiban megebédeltem.

Otthon megnéztem, hogy hol tart a Windows 10, ami szép és még az is lehet, hogy jó (lesz), de hogy egyelőre tetű lassú az biztos. Időnként teljesen érthetetlen okból és módon leáll és se előre, se hátra, azután nagyon vonakodva továbbmegy. Megnéztem a feladatkezelőt, de az sehol nem mutat túlterheltséget, ami a lassúságát indokolhatná.

Elkészítettem PaintBrush-ban az Áron fizika órájára szánt, soros és párhuzamos ellenállások eredője kiszámításához a feladatlapokat.

Áron ½ 3 előtt ért haza és nem sokkal később, már indult is a zongorára. Sajnos most, amikor megbeszéltük, hogy a sikeres felvételi érdekében csak ötösöket hozzon, ma hozott három darab négyest (Magatartás, Történelem, Matek).

Közben játszottam egy parti sakkot, amiben az ellenfél már majdnem teljesen a padlóra küldött, amikor egy nagyon pici hibát követett el, amit rögtön ki is használtam és néhány lépésen belül a játszma feladására kényszerítettem.

A zongoraóráról hazajövet a délutáni programja emiatt egy picit feszesebb lett. Bár Áron azt mondta tíz perc tanulás után, hogy ő mindennel készen van, de Emőke ezt nem fogadta el és arra kérte, hogy akkor végezzen egy matematika felvételi feladatlappal.

Én közben arra szántam el magam, hogy ma mustáros kapros lazacsült lesz a vacsora hagymás almával. Fel is tettem mind a kettőt sülni és párolódni és csak utána ültem le a számítógéphez.

Áron közben elvégzett egy matematikai felvételi (a Klett könyvben lévő 1.) feladatsort. Az idővel nem volt problémája, mert a 45 perc helyett 43 perc alatt végzett, de a 10 feladatból többet is hibása oldott meg.

Még nem tudtuk közösen átnézni az összes megoldást, mert Áronnak sürgős Manna sétáltatásra kellett mennie.

Amire megjöttek a Mannasétáltatásból már készen volt a vacsora, csak teríteni kellett. Áron büszkén dicsekedett, hogy a hagymás alma apa találmánya. Nagyon jóízűen ettük a vacsorát, bár Áron és Emőke utána még bekaptak egy prágai sonkás kenyeret is uborkával. Úgy látszott, hogy a főztöm túl light-osra sikeredett és így nem laktak jól.

Én még gyorsan leszaladtam a CBA-ba egy unikumért és sörért. Áronnak pedig hoztam müzli szeleteket, hogy tudjon magának csomagolni holnapra tízórait.

Emőke Áront 10 órakor már beterelte az ágyba és utána hazament. 

Vacsora után egy kis takarítást végeztem a konyhában és belenéztem a Notebookon a Windows 10-be, de éjfélkor már én is elmentem aludni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése