2015. október 22., csütörtök

Lecseréltük Egert Dömsödre

Mire felébredtem Áron már elment a suliba.

Reggelire készítettem magamnak egy bagel-t és egy lágy tojást, mellé pedig tejeskávét.

Felhívtam Tamást szülinapján gratulálni neki, mert ma 62 éves. Érdeklődtem, hogy miként haladnak az építkezéssel. Panaszkodott, hogy minden csúszik és lehet, hogy a napelem rendszerre már nem is fog telni.

Nagyit is hívtam, hogy megbeszéljük, tudunk-e indulni holnap reggel Egerbe. Mondta, hogy jó, de előbb felhívja az Egri Flóra szállót. Nem sokkal utána visszahívott, hogy a rossz hír, hogy már nincsen üres szobájuk.

Na, erre nekiláttam keresgélni a neten, hogy merre van még elérhető wellness lehetőség az országban. Az eredmény a megjósolt volt. Hiába olyan magasak az árak, hogy a hat napra két szoba (félpanzióval) 3-500.000.- Forint, sehol nem volt már üres hely. 
Nagyit azzal biztatták Egerből, hogy délután még próbálkozzon telefonon, hátha valaki lemondja a szobát, de az is 484.000.- Forint lenne.

Még a Kuháékkal is beszéltem, de feléjük (Zebegény) meg nincsen a közelben gyógyfürdő, vagy wellness. Ekkor bekattant egy ötlet, miért nem megyünk mi Dömsödre, ahol mindenünk megvan, és onnan naponta átmehetnénk Ráckevére a Gyógyfürdőbe. Rögtön fel is hívtam Nóra nagyit és neki is tetszett az ötlet.

Amikor Áron hazaért elmondtam neki a történteket, de ő csak a miatt aggódott, hogy mi a nagyival, meg Emőke Angélával nem fogjuk-e egymást zavarni. Miután ez összesen öt fő és Dömsödön kilenc alvóhely van, csak szervezés kérdése az egész.

Az ATM-ben feltankoltam anyagilag is a végleges koronámra. Adri azt kérte, hogy számoljunk el azokkal a dolgokkal, amiket Kínából rendeltem nekik. Mondtam, hogy majd később, mert ehhez nekem le kell ülnöm és minden összeszednem. Este 1/2 6-ra kellett mennem Adrihoz, hogy az ideiglenes koronát kicserélje véglegesre. Nagyon nehezen indultam el, mert a fogorvosi székben gyáva vagyok.


Adri Bogit is hozta és elkezdődött a kínpadi szertartás. Közel egy órai munkájába telt Adrinak, amíg minden a helyére került. Arra kért, hogy ma este még ne törjek ezzel diót és ha lehet, akkor holnap reggel ejtsem útba, hogy a finomítási csiszolásokat elvégezze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése