2015. október 16., péntek

Sötétben, esőben vezetek

A frissen beállított konyhai ébresztő órán szólalt meg a Bartók rádió. Azt hittem, hogy Áron elaludt, de amikor bementem hozzá, mondta, hogy „nyugi Apa, időben fogok elindulni.” Ma délután kerületi matekversenyre mennek az Arany János Gimnáziumba.

Az első dolgom az volt, hogy bekapcsoltam a Dömsödi fűtést.

Reggeli után megint próbálkoztam a Windows 10-zel, de még nagyon álmos volt. Beindulni még csak-csak beindult, de onnan tovább sehova.

Később odaadtam neki a Canon M 495 Printer Jet nyomtatót, hogy ki tudjam nyomtatni az Áron fizika órájára szánt 20 sorszámozott feladatlapot, amiken különböző értékű ellenállások vannak sorba és párhuzamosan kötve. Ehhez még tervezem, hogy Áronnal összeforrasztatom a kapcsolási rajzokon feltüntetett különböző értékű ellenállásokat.

A Windows 10 Gépháza segítségével kényelmesen fel tudtam tenni a felkínált nyomtató illesztőt (Printer driver). Utána kinyomtattam az ellenállások kapcsolási rajzát 20 példányban. Terveim szerint mindegyiken más-más értékű ellenállások lesznek feltüntetve és mellékletben összeforrasztva.

Mire Áron ½ 4-kor megérkezett a matek versenyről, már nagyjából minden össze volt csomagolva.

Mannát már nem engedtem ki csavarogni, mert attól tartottam, ha most még kiengedem, akkor az induláskor nem fogom tudni beterelni.

Emőke hozott át mindenféle nyugger levest és azt is betettük a Dömsödi kosárba.

Áron nagyon céltudatosan összerakta azokat a dolgokat, amikre a hétvégén szüksége lesz. Mannát betettük a hordozókájába és indultunk.

A TESCO-ban nem volt sok dolgunk. Áron leadta a PET palackokat, amíg én vettem 2 x 6 ásványvizet, sajtot és sok csirkeaprólékot, mert Manna azt nagyon szereti.

Az úton végig szakadt az eső, ráadásul a szélvédő belső párátlanítója feladta a szolgálatot. Szerintem nem működik a párátlanító ventilátor. Egyébként sem helyes, hogy sötétedés után indulunk. Kiguvadt a szemem, hogy lássak valamit, de azért szerencsére hibátlanul leérkeztünk.


Áron közölte, hogy ő fáradt és felmegy pihenni, ami persze azt jelenti, hogy bekapcsolja a számítógépet, én először feldobtam az összes hűtőszekrényben található paprikát és paradicsomot és készítettem egy finom lecsót. Amíg az főtt, nekiálltam diót törni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése