2015. november 14., szombat

A hűtőszekrény megint beszart

Reggel 9-re tudtunk annyira feltápászkodni a lustulásból, hogy kezdődhet a nap. 

Azt beszéltük meg Áronnal, hogy reggeli előtt még kiugrunk a piacra. Vettünk tojást, sütni való szalonnát és kolbászt. Juliska nénitől vettünk tehéntúrót és tejfölt, a vegyesboltban pedig nescafe-t, kenyeret és Mannának macskaeledelt.

Visszatérve a bázisra, azonnal hozzáláttam a reggeli elkészítéséhez. Bagel, sült kolbász és a grillcsirke alkatrészei voltak az asztalon kakaóval és tejeskávéval.

Sajnos a hűtőszekrény ismét betegeskedik és csak az alsó mélyhűtő rész működik tökéletesen.

Áron arról informált, hogy Bori néni közölte, hogy fizikából hamarosan fogják tanulni az ellenállások soros és párhuzamos kapcsolását és az eredő ellenállás kiszámítását. Ez arra biztatott, hogy a neki szánt segédlet készítését mielőbb befejezzem.

Áront nem lehet elvonni a számítógép elől. Nem tudom megállapítani, hogy mennyi időt tölt a prezentációja elkészítésével és mennyit a tanulástól független szórakozással.

Elkezdtem készíteni a zöldséges csirkeaprólék levest.

Az egész délután a fizikai segédlet készítésével telt. Közben jött Miskolczi Marika és elvitte a dzsekimet javításra.

Délután még begyújtottam a cserépkályhába, aminek hangulatát nagyon élveztünk.

Az ebédre csak késő délután került sor. Áron szerint ilyen finom még sose volt a csirkeaprólék leves. Manna is sok ínyenc falatot kapott belőle.

Később hozzákezdtem a kőrözött készítéséhez. Amikor kiderült, hogy az egyik legfontosabb összetevő még hiányzik, Áront kértem meg, hogy karikázzon el a Dobos ABC-be és vegyen 20 dkg juhtúrót. Utána már sikerült befejezni a kutyulást és már csak az volt a probléma, hogy a hűtőszekrény nem működik.

A cég, akit reklamációmmal felhívtam, azt ígérte, hogy holnap (vasárnap) délben hoznak egy átmeneti időre használható cseredarabot, és majd ha abba bepakoltam, csak akkor viszik el a régit a szervizbe.


Estig még belejavítottam a fizika-segédlet egyik táblázatába, ami majd a segédlet mellékleteként kerül Bori nénihez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése