2015. november 28., szombat

Ez már tél

Nagyon jól kipihentük magunkat. Már majdnem 10 óra volt, mire elindultunk a piacra.

Mannát Áron már hajnalban kiengedte a szabadba.

A piacon mi csak egy doboz tojást, egy fél kiló szőlőt és egy rúd szalámit vettünk volna, de Juliska néni ránk erőszakolt egy ½ literes bödön tejfölt ajándékba.

Vettünk még csemege piros paprikát és egy vekni finomnak kinéző kenyeret, egy mini fokhagyma reszelőt, meg a tortára való gyertyákat és a 14-est.

Otthon nekiláttam a reggeli készítésének, ami már majdnem ebéd lett. Áronnak készítettem 4 gazdagon tojásba mártott bundás kenyeret és feltálaltam hozzá a szalámiból, sonkából és a lapsajtból, no meg a szőlőből. 

Jómagam behoztam az istállóból egy tányér kocsonyát, ami sokkal finomabbra sikerült, mint a múlt heti.

Begyújtottam a cserépkályhába, miközben odakint szállingózik a hó. Így még hangulatosabb az élet a bázison.

Áron leült egy kicsit tanulni, de azért nem vitte túlzásba.

Közben rájöttem, hogy én annyira szeretek főzőcskézni, hogy szinte a konyha rabja vagyok.

Az ebédre – ami szinte már a vacsorába húzódik, befűszereztem a négy csirkecombot, kapott tűzdelve fokhagymát is, betettem a sütőbe, miközben felgyalultam a lila káposztát és sok fűszerrel (cukor, só, köménymag, fehérbor, citromlé), odatettem párolódni.

Amíg ezek sültek, párolódtak, felmentem a Banggood oldalára és kielégítettem a vásárlási szenvedélyeimet, ami abban nyilvánult meg, hogy még nem tudom, hogy mire való és azt sem, hogy szükségem van-e rá, de megveszem. Ezt az oldalt pont olyan lökötteknek készítették, mint amilyen én vagyok.

Este hatra elkészült az ebcsora, mert ebédnek már késő, de vacsorának még korai. Nagyon finom, de a lila párolt káposzta túl sok lett. Áron szerint vigyünk belőle Emőkének, Ilinek és Nóra nagyinak is, mert sok benne a C-vitamin.


A lefekvésre csak ½ 10-kor került sor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése