2015. november 18., szerda

Matek feladatsor

Reggel hiába szólt már jóval hét óra előtt többször is Áron kakasszó hangján az ébresztője, végül nekem kellett 7:05-kor bemennem a szobájába, hogy felkeltsem.

Amikor nagy veszekedés után 7:22-kor elindult, én is felkeltem.

Reggeli után felkerestem a felvi.hu oldalt, amit az EDULINE üzemeltet és elkezdtem letölteni a 2012, 13, 14 évi matek feladatsorokat és a magoldó kulcsokat. Először még mindent kinyomtattam, de amikor rátaláltam az Acrobat Reader felhő tárolójára, attól kezdve a Megoldó kulcsokat már nem nyomtattam ki (környezetvédelem, nyomtató festék takarékosság). https://www.cloud.acrobat.com 

Délben elővettem a hűtőből a Dömsödről hozott csirkeaprólék levest és azt ebédeltük Mannával, amit úgy kell érteni, hogy a tányéromból kihalásztam néhány csirke szívet, zúzát, májat, nyakat és azt tettem a tálkájába, amire szórtam egy kevés száraz macska tápot.

Délután kivételesen időben indultam a brushup-ra. Meg voltam magammal elégedve, hogy nem az utolsó pillanatban estem be a foglalkozásra.

Larryvel kiváló volt a kiscsoportos foglalkozás. Vagyunk vagy 10-12-en. Mindenki nagyon kedveli Larry stílusát és humorérzékét.

Mire hazaértem Áron már itthon volt.

Áron lement, de nem találta Mannát, viszont hívogatva meghallotta, hogy Manna az erkélyről nyávogva válaszolgat neki. Valószínű, hogy véletlenül én zártam ki. Amikor feljött, Mannát beengedtük az erkélyről és Áron nekiült az 1-es matek feladatsornak, amire 45 percet kapott. Óra indul!

Amíg Áron szenvedett a matek feladatsorral, addig lementem a CBA-ba narancsléért és debreceniért.

Mire letelt a 45 perc, elkészült a vacsora is. A bagel, amit Áronnak vacsorára készítettem nem lett jó és ki kellett dobni. Azt hiszem, hogy a rukkola nem viselte jól még a Dömsödi hűtőszekrény gyengélkedését.

A feladatlap javítását csak vacsi után kezdtük el. Az eredmény nem lett jó. Túl azon, hogy az idő sem volt elég az összes feladat elvégzésére, az elérhető 50 pontból, csak 34-et sikerült begyűjteni. Ennek ellenére pozitívan éltük meg és mindketten láttuk, hogy ezután minden nap így kell folytatni, előbb-utóbb megjön a feladatsori gyakorlat is. Viszont meg tudtam győzni arról, hogy a fiókos komód a tetején az új akváriummal nem áll jól a seggével a szobája közepe felé, miközben a fiókjait pedig nem lehet kihúzni az ágytól.  Ketten óvatosan megfordítottuk.

Emőke még átjött Áronért. Nyugtázta, ahogy visszafordítottuk a fiókos szekrényt az akváriummal és együtt átmentek.


Én becsobbantam a fürdőkádba és utána lefeküdtem. Se számítógép, se TV, de még olvasás se, azonnal elaludtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése