2015. november 7., szombat

Budapesten szmogriadó van

Áront nyolc óra környékén megkérdeztem, hogy mi legyen előbb, piac vagy reggeli. Naná, hogy a reggelit választotta. (Bagel, kakaó, kávé és szőlő).

A piacon csak tojást, zöld kupakos kávét és négy zsemlét vettünk. Áron Pavlovi reflexe, hogy mindig a tojásosnál jut az eszébe, hogy elkérje a heti zsebpénzét. A zsebpénzén még vett két csomag Raffaellót is. 

Utána odakanyarodtunk a Matrix hajstúdióhoz, hogy bejelentkezzünk, de zárva volt és még egy telefonszám sem volt kiírva, hogy legalább azon keresztül előjegyeztethetnénk magunkat.

Felhívtuk Nóra nagyit és Emőkét, hogy ha lehet, akkor ne menjenek ki az utcára, mert Budapesten szmog riadó van. Emőke mondta, hogy tud róla, mert a reggel nyolcórás hírekben is bemondták, a nagyi viszont azt kérdezte, hogy honnan vesszük mi ezt, mert ő erről nem hallott.

Feltettem a zöldséges csirke levest főni. Egy óra múlva már kínáltam is, de Áron még nem volt éhes.

Emőkével telefonon beszélgettünk. Aggódtam, hogy nem érzi jól magát és megbeszéltük, hogy alma, dió és méz legyen, amivel kúrálja magát. 

Emőke és Áron közösen meggyőztek arról, hogy a csemete smaragdfán a levél bebugyolálás helyes, de a nylon zacskó nem, mert attól a csemete nem tudna lélegezni. Ezért azonnal kimentem és levettem a zacskót.

Nagyon jó idő van, süt a nap és meleg a levegő. Ennek ellenére az autó ablakmosó tartályát feltöltöttem téli (-22 C) ablakmosó folyadékkal.

Elkezdtem a Fizika segédlet 20 lapjának komplettírozását. Macerás munka összesen 3 lappal végeztem. Áron is segített a munkában, kereste a táblázatban a gyalog bevitt hibákat.

Kimentem a kertbe és összeszedtem hazavitelre kétkosárnyi almát.

Egy nagy adag bélyeget áztattam le és szikkadás után be is rakosgattam könyvekbe, hogy préselődjenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése