2015. november 26., csütörtök

Hólyag tükrözés

Úgy látszik, hogy ezek az éjszakai felébredések már menetrendszerűek lesznek, mindaddig, amíg valamit nem teszek ellene. Most először éjfél táján ébredtem fel, másodszor pedig hajnali négykor. Az első felébredés után még sikerült visszaaludnom, de a másodiknál már olvasni kezdtem. Így legalább sikerült kiolvasnom a Veiszer Alinda könyvet, mehet vissza a könyvtárba. Ha ez az alvás zavar nem akar magától abbamaradni, akkor először azt a kíméletes módszert fogom alkalmazni, hogy este hattól nincs evés-ivás, lefekvés előtt pedig egy fél óra kötelező séta és, a különböző altatók vagy az orvosi beavatkozás csak ezek után.

Ezt követően már csak akkor ébredtem fel, amikor Áron elhagyta a terepet. Reggelire (az utolsó tányér kocsonya) ami után még egy kicsit pihentem, miközben megnéztem a levelezésem és a facebookon tettem néhány bejegyzést.

Örömömre rátaláltam egy volt közeli kollégámra, akivel 15 évig együtt dolgoztam, de már 30 éve nem láttuk egymást. Írtam is neki néhány sort, hogy újra felvehetnénk a kapcsolatot. Nem sokkal később válaszolt, hogy örömmel.

Délben megettem a maradék körömpörköltet és lassan indulnom kellett a Citibankba, mert ½ 3-ra volt időpontom Kádár úrnál.

Manna csak nyávogott, nyávogott, hogy vigyem le és nem értette, hogy még van húsz perc az indulásig. Annyira erőszakos volt, hogy végül le kellett vinnem.

Kettő után nem sokkal szálltam fel a 139-esre. Kádár úr már fogadóképes volt, amikor megérkeztem és az egyik ügyletet el is tudtuk intézni. A másikat majd holnap telefonon keresztül fogjuk perfektuálni.

Onnan a Fehérvári úti Urológiarendelésre mentem, ahol Somlai doktor úr nem túl jó hírekkel fogadott. Azt mondta, hogy az eddigi eredményeket látva szükségesnek tart egy hólyagtükrözést az Urológiai Klinikán és ehhez ad is egy beutalót. 

A doktor úrnak megemlítettem a Nóra nagyi problémáját, amire azt mondta, hogy szívesen fogadja, csak kérjek neki egy időpontot. 

Szerintem elég ferde fejet vághattam, amikor eljöttem, mert nem lettem felhőtlenül boldog ettől a betervezett tükrözéstől.

A gyógyszer, amit kiváltottam megint drágult. Ugyanazokat a gyógyszereket szedem évek óta. Tavaly 7000.- körül volt az összes, most 14.000.- forinton felül van. A nyugdíjak milyen értékmegőrzéséről mesél a kormány. Szerintem a tervezett jövő évi 1,6 %-os nyugdíjemelést nem a nyugdíjas vásárlói kosár inflációjához szabták.

Amikor a buszról leszálltam, még beugrottam a CBA-ba egy kis vacsora kiegészítésért.

Láttam, hogy Áron időközben hazaért és Mannát is felhozta, Emőkével főzőcskéztek egy kicsit, majd a konyhaasztalon hagyott egy üzenetet: „ELMENTÜNK SÉTÁLNI.” Helyes.

Itthon azonnal felhívtam Nóra nagyit, hogy diktálja be a TAJ kártyája számát, az urológiai orvosi vizsgálatához, a többit meg majd intézem. Azt mondta, hogy ő azt most nem tudja előkeresni, majd vasárnap megbeszéljük. Nekem kell arra ösztökélni, hogy ilyen dolgokban helytelen a halogatás.


Egyedül vacsoráztam, mert Áron már nem volt éhes. Megfőztem magamnak egy szál debrecenit és mustár, gyökérkenyér  és sör volt a vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése