2015. november 21., szombat

Egész nap a konyha

Reggel kilenckor sikerült rávennem Áront, hogy öltözzön és induljunk el a piacra. Vettünk egy ½ kg szőlőt, sütni való szalonnát, citromot és a Juliska nénitől tíz apró és tíz darab méretes tojást. 

Áronnak égette a zsebét a frissen kapott zsebpénz és igyekezett rögtön mindenféle nasch-ra költeni.

Hazaérve hozzáláttam a reggeli készítéshez. Az én reggelim középpontjában a kocsonya volt, az Áronéban a bundás kenyér.

A reggeli után Áront megkértem, hogy álljon neki egy matek feladatsori lapnak. Elindítottam neki a 45’-es stoppert és a fele időt használta el, mire befejezte. Közösen végignéztük és megállapítottuk, hogy a fele idő alatt is majdnem hibátlanul végzett.

Én egész nap csak a szakács teendőimmel foglalkoztam. Megfőztem a zöldséges csirkelevest és megsütöttem Áron szülinapi tortáját. Délután négyre lettem kész mind a kettővel. Szerintem a jövő vasárnapi szülinap előkészületeivel jól állok.

Gábor és Klári váratlanul betoppantak, aminek azért örültem, mert akkor nem kell átvinnem a nekik szánt kocsonyájukat.

Az ebédre későn, a vacsoraidőben került sor. Áron csak a levesből kért, míg én megkóstoltam a köröm pörköltöt is.

Az esti ebéd közben jött Miskolczi Marika. Hozta a téli dzsekimet, aminek a csukló részét gyönyörűen megjavította. Odaadtam a beszerzett cérnát, Áron pedig felkínálta, hogy adnánk egy tányér kocsonyát is.


Próbáltam bepótolni a közzétett blog bejegyzések elmaradását. Közben megint vita alakult ki, hogy Áronnak este 8:00 és 10:00 óra között mikor kellene lefeküdnie.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése