2015. november 3., kedd

Bori néni

Manna nagyon szemét módon viselkedett hajnalban. Először Áront ébresztette fel a nyávogásával, majd, amikor Ő kiengedte a szobájából, akkor meg engem ébresztgetett olyan ½ 6 tájban. Gyorsan felkaptam a fürdőköpenyem és a cipőm és már indultam is le vele. István is éppen ment kifele, ezért el se kísértem a kapuig, mert ő kiengedte.

Megpróbáltam visszaaludni, de nem sok sikerrel.

Áron 7:12 helyett megint 7:22-kor indult el, ami nem azért nagy baj, mert el fog késni az iskolából, hanem azért, mert ilyenkor izgulok, nehogy figyelmetlenül átszaladjon az úttesten, csak azért, hogy ne késsen el. 

Kértem, hogy vegyen fel egy meleg kabátot, mert hidegre fordult az idő, de nem tette, mondván „meleg van”.

Reggeli nélkül indultam el a Berencsi doktornőhöz. Mondanom sem kell, hogy én sem öltöztem fel elég melegen és kiszállva az autóból, vacogtam.

A doktornő hamar végzett a vérvétellel és csak annyit kért, hogy délután 2 és 3 között hívjam fel, amikorra ő már tudja az INR értéket és akkor megbeszéljük a további dózisokat.

Eljövet felhívtam Nóra nagyit, hogy a közelben vagyok és felugranék hozzá. Együtt kávéztunk és elmondta, hogy betervez egy Eger Flóraszálló kirándulást, mert nagyon szenved a lumbágójától.

Onnan egyenesen Áron sulijába mentem, mert úgy tudtam, hogy Bori néninek (fizika tanárnő) ma 11 és 12 között van a fogadó órája. Meg is találtam, kint az utcán dohányzott. Emőke is mondta, hogy Bori néni már annak idején is erős dohányos volt. Áron előre informálta Bori nénit, hogy jönni fogok. 

Bori néni elmondta, hogy nagyon kedveli Áront és úgy gondolja, hogy Áron is szereti őt.

A fizika tanulmányokhoz készített segédletem nagyon tetszett neki és rólam azt mondta, hogy fantasztikus vagyok. Megbeszéltem vele a technikai részleteket és hamarosan jelentkezem.

Hazajövet már nagyon éhes voltam. Meglepetésemre Manna is a lakásban volt. Biztos voltam benne, hogy ebben Emőke és Katika lakáskulcsa is benne van. Megfőztem két nagy krumplit és melegítettem hozzá a sült bordából. Kovászos uborkával tálaltam.

Áron ½ 3-kor ért haza a suliból. Jó hangulatban volt és azonnal rákattant a napirendje szerinti pihenő időre a notebookkal.

A gyerek németre csak Bálint jelent meg, mert Olivérnek egy orvosi vizsgálatra kellett mennie. Áron és Bálint elég nehezen viselte a 1 ½ órás német gyakorlást.

Amikor Bálint búcsúzott, odaadtuk neki a retró diavetítőnket, amire Kriszta vágyott. 

Lementem a CBA-ba és vettem rukkolát, füstölt lazacot, ami szerintem csak fűszerezett, ízesített és szinezett tőkehal. Vettem még enyhén csípős panírozott csirke szárnyakat és trappista sajtot és Mannának is vettem nedves macskakaját.


Hárman vacsoráztunk. A csirke szárnyakat a fritőzben kisütöttem és hozzá a petrezselymes sült krumpli, majonéz és cékla volt tálalva. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése