2016. március 12., szombat

Adriék jönnek látogatóba

Amikor felkeltünk, mondtam Áronnak, hogy igyekezzen összekészülődni, mert Mannát be kell vinnünk a doktor bácsihoz.

-           Áron: „Apa, kértelek, hogy ne mond ki azt a szót, hogy: „Doktor”, mert akkor a Manna elbújik, és nem fogjuk tudni beterelni a hordozókájába.”

Naná, hogy piac. Legelőször egy nagy füstölt csülköt vettem a tervezett bablevesbe. Utána egy kis kávét a vegyesboltban, meg egy vekni kenyeret, és a piaci cukrászdában 3 x 2 krémest.

Utána bevittem Siket doktor úrhoz Mannát a bélféreg elleni tablettához. Onnan csak egy lépés volt Imre Gombasoft boltja. Neki bevittem a Kínai autós töltőket.

Imrénél felhívtam Adriékat, hogy találtam egy nekik való egészen jó ár/érték arányú Lenovo notebookot, de Adri és is Zsolti is azt mondták, hogy ez még korai nekik. Ha már felhívtam, meghívtam őket a tejfölös csülkös bablevesre.

Zitáéknak vettem egy mézpumpát.

Visszafele beugrottam Laci bácsihoz, akitől alkatrészekben kaptam egy összeszerelendő mini melegházat.

Itthon feltettem a csülköt főni és elkezdtem készíteni a reggelit. Mire Áront lecsalogattam már készen volt a reggeli.

Elugrottam a Barkácsboltba, hátha kapok ott PE fóliát a mini melegházhoz, de hivatalosan nem volt, viszont a raktár térből hoztak egy nagy darabot „legyen kellemes a hétvégéjük” és nekem adta.

Másfél órai főzés után bepakoltam a csülök mellé a zöldségeket, hagymát, fokhagymát, így mire Adriék megérkeztek, teljesen elkészült a csülkös bableves. Mindenkinek nagyon ízlett az ebéd. Közben Zsolti meg én iszogattunk és az ebéd záró akkordja a Dömsödi krémes volt.

Adriék nagyon jól érezték magukat nálunk. Bogi különösen élvezte Áron hintáját.

Ebéd után még kimentünk a Duna partra sétálni, hogy ledolgozzuk a nagy zabálást.

Visszajövet, mindenki kíváncsi volt a lakókocsira belülről, amivel, joggal dicsekedtem. Főleg Boginak tetszett, hogy ebben minden van, ami szem-szájnak ingere.

Késő délután elbúcsúztunk.


Elkezdtem bepakolni a kicsírázott magokat a tejfölös pohárba rakott keverék földekbe és azt egy tálcán alul-fölül megküldtem vízzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése