2016. március 8., kedd

Áron már lábadozik

Hét óra előtt ébredve benéztem Áronhoz és láttam, hogy még mindig betegnek látszik, de ő is úgy gondolja, hogy már elég volt a lógásból és bejelentette, holnapra meg fog gyógyulni és megy a suliba.

Balázs telefonált, hogy ajánlott levélben elküldte a kölcsönszerződést és azt kérte, hogy okvetlenül látogassuk meg őket Szentbékálán. Én azt tervezem, hogy ezt a kiruccanást késő tavasszal fogjuk megejteni és úgy, hogy egyúttal Tamáshoz is benézünk Révfülöpre.

Gyorsan készítettem mind a hármunknak reggelit. Áron is és Emőke is örült a kényeztetésnek. Felvágottas, sajtos meleg szendvics készült lágy tojással.

Az Internet elérést csak úgy tudtam megoldani, hogy a wifi routert kiiktatva a DLINK modemmel DSL-jére direkt kábellel csatlakoztattam a Notebook-ot és létrehoztam egy új szélessávú kapcsolatot. A Wifi kapcsolat megjavítása egy következő feladat lesz.

Reggeli után még gyorsan elvégeztem néhány Duolingó gyakorlatot.

Közben Nóra nagyi telefonon érdeklődött Áron hogylétéről.

11-kor elindultam az Urológiai Klinikára és vittem a nagy labor leletet. Az Adjunktus úr egy rövid levéllel átirányított az aneszteziológus doktornőhöz, aki kedvesen és nagy alapossággal végigment minden részleten és egy valamivel, hosszabb levéllel visszairányított az Adjunktus úrhoz. Megkaptam a sincumárról való átállás instrukcióit és hozzávaló receptet, valamint a bevonulásom időpontját (április 7. de. 10 óra).

Hazafele bekaptam egy tejfölös, sajtos lángost és vettem a kis kínaiban Áronnak egy amerikai mézes csirkét sült tésztán.

Itthon gyorsan feltettem egy kávét magamnak, de nem kellett volna sietnem, mert Olivérék nem jöttek a gyerek-németre.

Jött viszont Zita és Bori a felnőtt-németre. Nagyon élvezték az órát, különösen Bori, mert neki minden máshol kudarcélményei vannak (kinevetik, megalázzák). Sokszor megdicsértem a jó válaszaiért, amire csak annyit mondott, hogy: „nagyon szeretek itt lenni.”

Bori valóban nagyon sokat tudott és néha még Zita reklamált, hogy most már vegyünk valami olyan anyagot, amiben ő is csillogtathatja a tudását.

Óra után lekísértem őket a kapuhoz, mert én is mentem Mannáért. Zita és Bori csodálkoztak, hogy Manna az első hívó szóra előjött a bozótosból.

Vacsorára feltálaltam egy kevés csirkelevest és a sült tésztára rakott amerikai mézes csirkét, de abból mind a ketten sokat meghagytunk holnapra.

Adri felugrott este az unokahúgának a notebookjáért. Remélem, hogy a használó meg lesz vele elégedve.


Késő este rossz érzésem támadt és még benéztem Áron szobájába. A gyanúm nem volt alaptalan, mert Áron még így ½ 11 után a notebookján nézett egy filmet. Nagyon pipa lettem és azt mondtam, hogy azonnal kapcsolja ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése