2016. március 6., vasárnap

Márciusi vetés

Korai kelés után meghívtam Mannát reggelire, ami után rögtön kiment csavarogni.

Egy Duolingó és már kész is a reggeli.

 Zoli bácsi elkérte a láncfűrészt. Kitettem a kúp alatti asztalra. Arra kértem, hogy 6 -négyzetméternyi területet készítsen elő nekem a délutáni vetéshez és utána viheti a láncfűrészt. Naná, hogy fordítva csinálta és előbb elvitte a láncfűrészt. Végül azért átjött, és úgy ahogy felásta és elgereblyézte ezt a kis backyard-ot.

Rögtön el is kezdtem vetni a dolgokat. Vetettem cukkinit, rukkolát, zöldborsót, újhagymát, hónapos retket és sárgarépát. A régebbi magokat, csak azzal a reménnyel, ha kikel, kikel, ha meg nem, akkor oda majd dugok valamilyen palántát. Egy biztos, ezt most kellett megtenni, mert majd minden vetőmag zacskójára az van írva, hogy március eleje.

Gabikáéknál kávéztam. Megcsodáltam a nagy napernyőjük új ponyváját és az új szőnyeget.

Elkészítettem a sütőzacskóba a csirkecombokat. Megtűzdeltem fokhagymával és befűszereztem, megmustároztam. A zacskóba tettem mellé feldarabolt hagymát, narancsot és felkarikázott sárgarépát, öntöttem rá egy korty olíva olajat, egy két kanál levest és betettem a 200 C-ra állított sütőbe.

Amíg őriztem a sütőt, megírtam a mai blog bejegyzést.

A kész narancsos, fokis csirkecombokat rátettem a főtt karfiolra és az egészet eltettem a hazavitelre.

Mindent összepakoltam és indultam haza.

Mire hazaértem, még nem volt vége Áron külön angoljának, de addig legalább szépen megterítettem.

Kicsit bosszantott, hogy a sok cuccal megint meg kellett kerülnöm a házat, mert a hátsó kaput csak nagyon ritkán nyitja a kulcsom.

A CBA már zárva volt, de én (mint kezdő alkoholista), már annyira kívántam egy kupica pálinkát, hogy egy korábbi meghívására, amit eddig mindig halogattam, most felmentem B. Palihoz és bekaptunk egy-két páleszt. Közben tettük a törvényt, hogy mik nem mennek jól a házban. A bosszankodás fő apropója a hátsó bejárat volt.


Áron lelkesen mesélt arról, hogy ma mit tanultak. Csak ketten ültünk le vacsorázni. Emőke adagját lefedtem egy alufóliával és az ajtaja elé tettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése