2016. március 17., csütörtök

Átvettem a robogót

Áronnak ma és holnap csak 9-re kellett mennie az iskolába, így azután adtunk a lustálkodásnak. Annyira, hogy, amikor Áron elindult én még visszafeküdtem és csak 10-kor keltem fel.

Azzal kezdtem a napot, hogy Árontól tanulva készítettem magamnak egy nagy meleg szendvicset, rajta debreceni kolbász karikákkal és lapsajttal. Hozzá egy nagy bögre tejeskávé és már fel is ébredtem.

Elkezdtem kutakodni a neten Aprilia tartozékok után. Főleg egy zárható doboz érdekelt. Megint egy cuccal több.

Megcsináltam a Duolingo napi adagot. Egy ideje úgy látom, hogy ezzel a három oldali támadással (könyv olvasása angolul, a szerdánkénti brushup és a napi rendszeresség a duolingoval) valóban erősíti az amúgy elég gyenge angolomat. A könyvolvasásban saját tanulási stratégiát dolgoztam ki, amit már másoknak is ajánlottam és megelégedve tapasztalták az eredményességét. Ha egyszer a lustaságom nem fog megakadályozni benne, akkor leírom.

Áron új életstílusához hozzátartozik, hogy hazajövet az iskolából aktív pihenésbe (délutáni alvásba) kezd.

Az eladó telefonált, hogy ½ 7 és 7 között mehetek a robogóért, mert elkészült az új ülés. Közben kinéztem, hogyan tudok tömegközlekedéssel odajutni és onnan a robogóval haza.

Az adásvételi szerződés kitöltése közben nem ismertem volna magamra, ha a moci nagy láncos lakatját és a takaró ponyváját nem kértem volna el ráadásnak.

Hazafele már sötét volt és a tankban lévő üzemanyag elegendő volt hazáig, viszont az új tulaj esze kevésnek bizonyult, mert nem volt elég melegen felöltözve és kesztyűt sem vitt magával, ezért mire hazaértünk teljesen átfáztam.

A mocit a Scenic orra elé állítottam, de a motor standard-re emelésének fortélyát még tanulnom kell, mert egyedül nem ment.

Itthon azután gyorsan csináltam egy forró fürdőt és Áront kértem meg, hogy hozzon fel a kínaiból valamilyen vacsora félét. A kedvencünket vette, amerikai mézes csirkét sült tésztával és azt egy kupica slivivicával kisérve a fürdőkád mellett szervírozta.

Később Emőke és Áron együtt mentek le betakarni a mocit.


Áront csak 10 óra után sikerült a számítógépről leválasztani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése