2016. március 1., kedd

Késve indulunk és késünk is

Áron azzal ébresztett, hogy vigyem be autóval az Apáczaiba felvételizni, mert egy órával korábbra, 9 órára tették a kezdést.

Gyorsan összekaptam magam és arra kértem Áront, hogy minden szükségeset tegyen be a táskájába. Ehhez képest, amikor 8:45-kor elindultunk és az autóban kikérdeztem, hogy mindene megvan-e, kiderült, hogy csak a személyi igazolványát, a diákigazolványát, a buszbérletét és a lakáskulcsát felejtette otthon.

Az már csak hab a tortán, hogy nem volt ideje megfésülködni és fogat mosni, viszont, mivel zuhogott az eső, se ernyőt, se sapkát nem hozott magával. Reggelire a két elkészített szendvicsből az egyiket útközben megette.

A Budaörsi úton és a Hegyalja úton végig araszolgattunk a dugóban, mire végül 10 perc késéssel érkeztünk meg a Papnövelde utcába.

Nem akartam vele veszekedni, hogy emiatt ne borzoljam a kedélyállapotát, de magamban nagyon pipa voltam.

Itthon megreggeliztem és rendeztem a soraimat.

Áron 12-kor megjött és arról számolt be, hogy szerinte elég jól sikerült a délelőtti megmérettetés. Azt mondta, hogy most egy picit pihen, azzal leült a számítógép elé játszani az Interneten.

A szokásos keddi gyerek németet Áron is és Olivérék is lemondták, mondván, hogy most mindenki a szóbeli felvételikkel van elfoglalva. Másfél óra múlva megelégeltem és arra kértem, hogy kezdjen el készülődni a délutáni (17:05) megmérettetésre a Veres Pálné gímiben.

Lementem és a kis kínaiból hoztam vacsorának valót.

Zita viszont telefonált, hogy tudna korábban jönni a felnőtt németre, így az már ötkor elkezdődött.

Zita hozott süteményt is. Az óra megint nagyon hasznosan telt. Még nem volt vége, amikor Áron megjött a Veres Pálnéból.

Este Áron terített a kínai kajákból. Emőkét is áthívta. A szecsuáni csirkét a sülttésztával csak ketten ettük Emőkével, az amerikai mézes csirkét pedig már mind a hárman.

Megrendeltem a Mall.hu oldalon a nagyinak egy új analóg telefonkészüléket, amin nagy számjegy gombok vannak és a leírás szerint állítható a csengés hangereje. Nagyon kíváncsi vagyok, miként fog szuperálni.

Felhívtuk telefonon, hogy szemére hányjuk, miért nem telefonál minden este.

Manna még késő este is kérte, hogy engedjem le csavarogni, ami miatt 11 óra után kellett lemennem érte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése