2016. március 4., péntek

Labor

Áronnak reggel nem akaródzott se időben felkelni, se tízórait készíteni magának. Úgy ment volna el, hogy zsebre vágott egy üres zsemlét, amikor kértem, hogy legalább egy megmosott almát vigyen magával. Mondta, hogy jó, azt visz, ezért a kezébe nyomtam. Ennek ellenére ha nem szólok utának, akkor úgy indult volna el, hogy azt is itt felejtette volna.

Az idő nagyon biztató és kezd tavaszias lenni. Ennek ellenére bekapcsoltam a Dömsödi fűtést.

Lassan (éhgyomorra) én is indultam megcsináltatni a laboromat. Manna is lejött velem. Az SzTK-ban rengetegen álltunk sorba és 8-tól 10-ig kellett várakoznom, amíg sorra kerültem. Maga a vérvétel nem tartott két percnél tovább. A nővér panaszkodott, hogy már két hete 12 órát dolgoznak naponta, mert a 11 nővérből csak hárman vannak. Egy nővér szül, egy szabin van és hat nővér elment külföldre.

Utána siettem a Fehérvári úti csarnokba, hogy éhhalál ellen bekapjak egy sült hekket majonézes burgonyával.

Itthon Manna már az ajtó előtt várt, mondván, hogy a három óra alatt alaposan kiugrálta magát és a kaja után mikor indulunk már Dömsödre.

Megjött a Nagyi telefonjához a magyar nyelvű kezelési, amit rögtön megköszöntem, ki is nyomtattam és egyben kértem, hogy a hiányzó csatlakozó zsinórt is küldjék meg.

Ha már a számítógép előtt ülök, akkor 10 perc alatt megírtam a CBA-nak a levelemet, hogy tegyenek valamit az ellen, hogy az előttünk levő füves területen a (CBA mögött) szűnjön meg az „ezer csikk” országa, ugyanis oda járnak ki a CBA dolgozói cigaretta szünetet tartani.

Háromkor hagytam pénzt és egy levelet Áronnak és Mannával elindultunk Dömsödre és szeretném, ha holnap a suli után meglátogatná a Nagyit. Erről természetesen a nagyit is tájékoztattam.

 A TESCO-ban nem csak magamnak vásároltam, hanem Mannának is. Vettem mindenféle csirkeaprólékot (máj, zúza, szív, nyaka, far-hát egy félkész pizza stb.)

Még útközben is vettem ezt-azt (2 nagy sütni való háztáji csirkecomb, egy pár debreceni, leveszöldségek, unikum, egy nagy pizza, pizza krém stb.)

Gulyáséknál megálltam egy pár percre és Lacitól kértem egy vödör trágyázott földet a holnapi palántázáshoz. Lacinak odaadtam a Nagyitól leszerelt és elhozott régi kaputelefont. Laci minden ócskaságot tud hasznosítani. Szétszereli és kibontja belőle a hasznosítható alkatrészeket.

Laci elmondta, hogy két napja nem fürödtek, mert a fürdőkádjukban halak úszkálnak és arra várnak, hogy halászlé készüljön belőlük.

Eljövet meghívtam őket estére, egy unikumra, de ha nem alkoholista lennék, hanem egy rendes ember, akkor azt mondtam volna, hogy a halakat hagyják a kádban és jöjjenek át fürdeni.

Felhívtam Nóra nagyit és elmondtam neki, hogy most csak a Mannával jöttem Dömsödre, mert Áronnak holnap szabályos iskolai napja lesz és azt beszéltem meg vele, hogy holnap a suli után felmegy hozzá.

Amíg világos volt, addig kifurkáltam az összes itthon található nagy tejfölös pohár fenekét és ezeket megtöltöttem földdel. A föld a vakond túrások és a Laci által adott trágya keveréke volt. Remélem holnap lesz időm és türelmem a poharakba beültetni a magokat, amiket Emőkétől kaptam Bálint napra.

Közben begyújtottam a cserépkályhába, nem mintha hideg lenne a házban, csak úgy a hangulat kedvéért, hogy ha átjönnek, Gulyásék ők is élvezzék milyen jó itt.

Manna persze ki-be járkál. Már odaadtam neki a TESCO-ban kapott ajándék kóstolót, amit megpróbáltam rácsempészni a száraz kajájára, persze, hogy leette róla. Nem hülye, még akkor sem, ha én azt hiszem róla. Szerintem több esze van, mint nekem.

Betettem a pizzát a sütőbe és mire megjöttek Gulyásék, már tálalhattam is. Előtte egy Unicum welcome drink gyanánt és utána még néhány számolatlanul.


Judit megmutatta, hogyan kell szakszerűen csíráztatni a konyhakerti magokat. Négy fajtát meg is csinált.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése