2016. március 3., csütörtök

Nagyi új telefonja

Áron majdnem időben indult reggel, de Mannának nem volt kedve lemenni vele. Én még reggeli előtt egy kicsit Duolingóztam.

A délelőtt azzal telt, hogy kimentem a világ végére Nóra nagyi új telefonjáért.  A telefon dobozában nem volt magyar nyelvű kezelési utasítás, de az átadó azt ígérte, hogy még a mai napon fognak küldeni az email címemre.
 A Mall.hu a Nagytétényi úton van egészen a Háros úti vasútállomásnál. A távolság is az idő nem okozott problémát, mert az úton tudtam olvasni. Onnan felhívtam Nóra nagyit, hogy egyáltalán be tudok-e jutni hozzá és ne tegyek meg fölösleges utat. Szerencsémre Ica vette fel a telefont és mondtam, hogy egy órán belül ott leszek.

Amint megérkeztem, elkezdtem a telefon installálását. Egy csatlakozó zsinór hiányzott a dobozból, de ez sem jelentett nagy problémát, mert a régi készülék zsinórja pont jó volt hozzá.

A Teszt jó eredményeket produkált. Nagyi egy szobával odébb is meghallotta a telefon (maximumra állított) csörgését. A három (fényképes) programozható gombra betettem az Ica, az Áron és az én telefonszámomat. Később mind a három gomb ablaka alá be fogom tenni a megfelelő fényképeket. A hívás nagyon bonyolult: fel kell emelni a kagylót és megnyomni a megfelelő fényképes gombot. Nagyinak nagyon tetszett az új készülék és rögtön ki akarta fizetni. Nem engedtem és csak annyit kértem, hogy minden este hívjon fel minket 6 és 7 között, hogy biztosak legyünk abban, hogy nincs semmi probléma.

Ica főzött nekünk egy finom kávét. Egy kicsit még beszélgettünk. Nagyinak beírtam a naptárába, hogy Áron mikor repül Bristolba és mikor jön vissza. Igyekezetem rábeszélni, hogy ezalatt az egy hét alatt utazzon Egerbe és kúrálja ki magát.

Áron ma szóbelizik a József Attila gimiben, ezért igyekeztem haza, hogy mire hazaér, én is otthon legyek. Amikor megjött, tartott egy élménybeszámolót  a felvételiről.

Nekem délután 5-re kellett mennem a Fehérvári úti SzTK-ba a Horváth adjunktus úrhoz, hogy adjon egy nagy labor beutalót, aminek eredményével, majd kedden délben kell megjelennem nála.a Klinikán. Megbeszéltem vele, hogy a tervezetét odáig elfogadom, hogy labor, asztrobiológus és műtét, de az utána tervezett tükrözésekről lemondok.

Hazafele beugrottam a CBA-ba és vettem egy fej brokkolit és egy flakon majonézt. Otthon kivettem két szelet bepanírozott halat, amit bedobtam a fritőzbe, miközben betettem a párolóba egy adag vegyes zöldséget és a szét csipkedett brokkolit.

Egy fél óra múlva már tudtuk tálalni a vacsorát. Emőke adagját átvittük neki.


Lefekvés előtt még sikerült megnyernem egy parti online sakkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése