2016. március 7., hétfő

Mind a két gyerek beteg

Áron azzal keltett, hogy hét óra óta hányingere van és görcsöl a hasa. Nekem sem kellett több, rögtön pánikba estem. Áronnak csak annyit mondtam, hogy feküdjön vissza és pihenjen. Megnéztem, hogy van-e láza, de nem volt. Akkor már tudtam, hogy ez vagy egy enyhe lefolyású baci fertőzés, vagy egy még egyszerűbb „undoritis rabota”. Mindegy, pihenjen, próbáljon meg kakálni és ha nem megy, akkor is pihenjen.

Felhívtam Nóra nagyit és elmondtam neki, mi a helyzet és ne haragudjon, de az ígéretem ellenére ma nem megyek fel hozzá.

Nagyi megértette, sőt azt mondta, hogy ő jön. Ennek azért örültem, mert nekem 11 óra után be kellett mennem a labor leletekért és Áron addig se maradjon egyedül.

Nagyi megjött, főztem neki egy kávét és közben Áronnak egy gyenge teát, pirítós kenyérrel.

Elmentem a Fehérvári úti SZTK-ba a labor leletekért. Manna lejött velem és egy órán belül vissza is érkeztem. A lelet eredményekből nem sokat értettem, de holnap majd az adjunktus úr számára az is olvashatóbb lesz.

Áronnak készítettem egy sós vízben kifőzött krumplit a tetején Ráma margarinnal és mellé egy adag almakompótot, mindenféle finomsággal (szegfűbors, méz, fahéj, citrom haja). Áronnak nagyon ízlett és rögtön befordult a másik oldalára aludni. Gondoltam, hogy az alvás biztosan jót tesz.
Közben megebédeltettem a Nagyit. Az egyik üveg csirkelevest elpusztítottuk, miközben Mannának, aki időközben visszajött, neki is tettünk az „adomány” tányérjába.

Nagyit kikísértem a buszvégállomásra, adtam neki egy nagy üveg csirkelevest és elbúcsúztunk.

Áron és Emőke panaszkodtak, hogy péntek óta rosszalkodik az Internet elérés. Bejelentettem a hibát az Invitelnél, de a vizsgálódás késő délutánra kiderítette, hogy ők hibátlanul adják a DSL szolgáltatást, de valamiért a Wifi routerem nem működik megfelelően.

Este még egyszer lementem a CBA-ba és vettem péksüteményeket, felvágottat, sajtot valamint két doboz Kozel sört, részben azért, hogy ha Áron holnap tud menni suliba, akkor legyen tízóraija, másrészt szomjas voltam.

Közben Emőke lányom is hazajött a munkából, azzal, hogy beteg. Este neki is átvittem egy üveg csirkelevest, és amikor mondta, hogy nagyon finom volt, akkor rátettem egy lapáttal és neki is főztem egy almakompótot, de abba már tettem lila hagyma és fokhagyma zúzalékot is. Ezt – felnőtt lányról lévén szó - kiegészítettem egy kupica sligovica pálinkával. Ha ettől nem gyógyul meg, akkor semmitől.
Csak késő este jutottam el odáig, hogy csináljak egy-két Duolingót.


Később Adri megjött az unokahúgának a Lenovo-jáért, amire W7 és Office 2010 került. Sokat beszélgettünk, mert nagyon régen nem láttam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése