2016. március 31., csütörtök

Mára már 100 %-os emberként ébredtem és hozzá is láttam a munkálatoknak.

Reggelire csak egy sajtos meleg zsemlét és egy tejeskávét fogyasztottam.

Minden a legnagyobb rendben van és ez úgy feldobott, hogy szisztematikusan nekikezdtem az elvégzendő feladataimnak.

Délelőtt Gabika hívott, hogy menjek át hozzájuk egy kávéra. Vittem nekik is egy csekélységet a szemüveg rögzítő szilikon cimpát. Közben annyira megtetszett az az asztallap, amit egy kerámialap bemutatón vettek, hogy javasoltam, menjünk el és vegyünk egyet nekem is. El is mentem az autóért, de mire kirámoltam a csomagtartót, már ők is átsétáltak.

Beültünk és áthajtottunk Ráckevére, de sajnos abból az üzletből, ahonnan ők vették az asztallapot, már mind elfogyott.

Visszafele beugrottunk az új cukrászdába, ahol Gabika és én is néhány sütivel tankoltunk.

Nagy tettre beszéltem rá magam. Kitakarítottam az istállót és beindítottam a szivattyút. A művelet elsőre sikerült, így azután nem kellett könyörögnöm „Add uram az esőt”. Minden létező és csak majdan előbújó növényt meglocsoltam.

Délután megjött a magát kertésznek titulált munkakereső és kínálta a munkáját. Végül adtam neki egy kis feladatot, amivel többé-kevésbé szakszerűen végzett, majd az előre kialkudott 2000.- Ft munkabérével távozott. Szerintem ő akkor volt kertész, amikor én Római Pápa, de valahogyan kell segítenünk az embertársainkon. Minden fán belecsipegetett az ágakba, mondván, hogy ő most azt megmetszi. Az összegyűlt tavaszi lombokat meggyújtotta. Az egészből annyi volt a hasznom, hogy addig én is lenyírtam a kert egy részén a füvet.

Amikor elment robogóra pattantam és elmentem Miskolczi Marikához a megfoltozott farmeremért.

Útban hazafelé teletankoltam a robogót. Visszajövet már éppen elraktam a robogót, amikor váratlanul megjelent Büti Berni, hogy szeretne nálam angolt tanulni. Meg is beszéltük, hogy ez általában szombatonként lehetséges, kivéve ezen a hétvégén, mert akkor éppen Áronért megyek, így az első óra csak vasárnap lehetséges.

Vacsorára csak egy süti és egy bögre tej.


Este 10-re elvégeztem a napi Duolingó adagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése