2016. április 23., szombat

A Dömsödi piac sikere

Reggel egy gyors kávé, és ha nem is 9-kor, de 10 óra után együtt indultunk a piacra. Igaz, hogy a késést az okozta, hogy egynéhány kerékpár kerekét még fel kellett fújjam.

Rogan, Jacob és Áron jöttek kerékpárral, Sashka, Chris és én autóval.

A piac nagy élmény volt a számukra, főleg azután, hogy amikor Rogán elkezdett énekelni, akkor én, mindenki derültségére a markommal kalapoztam neki. Laci bácsi elsőként adakozott. 5 db 5 forintost nyomott a markomba.

Sashka egy hosszú listát írt a bevásárolni valókból, amiben én segédkeztem. Egy csomó dolgot nem engedtem, hogy ő fizessen, amiket persze egyenként is sietett megköszönni. Nála a legnagyobb sikere a frissen fejt, nem készre pasztörizált, (ahogyan ő nevezte „organic milk”) tejnek volt.

Hiába mentünk át a henteshez, a mára ígért buffallói csípős csirke szárnyhoz sehol nem kaptunk alapanyagot. Végül Chris és én átgurultunk Kiskunlacházára és végül az ottani Spar-ban tudtunk venni a hűtőpultból 2 kilónyi csirke szárnyat, no meg Feta sajtot.

Visszatérve, magamhoz vettem a rabszolgákat és nekikezdtem a macerás csípős csirke szárny, valamint a saláta készítésének.

Jacob kapta a feladatot a csirke szárnyak mosása és kettévágása. Sashka végezte fritőz használt olaj eltávolítás és az üstjének a kitisztítását, valamint a szárnyak paprikás lisztbe forgatását.

Rogánnak kellett a héjától megfosztott fokhagyma gerezdeket kipréselni, jómagam pedig a munkálatok irányításán felül a kétféle (csípős és nem csípős) kenőcsöt kellett összeállítva (ketchup, paradicsom konzerv, chili szósz, ERŐS PISTA, só, bors, méz, mustár, sör, olíva olaj, szója szósz, citrom leve, barna cukor, stb.) kevergetve forróra elkészíteni.

Míg a szárnyak a fritőzben sültek, addig újabb feladat kiosztás történt.

Sashka kapta továbbá a saláta készítés feladatát (paradicsom, paprika, lilahagyma, újhagyma, citromlé, feta sajt) ellátnia, amire a főnök (az én vagyok) még szór egy kevés oregánó-t és egy löttyintésnyi Oliva olaj után engedélyt ad az összekeverésre.

A fritőzben megsült szárnyak megmártóztak a kenőcsökben és külön a csípős, külön a mild, bekerült a sütőbe.

Az ebédnek nagyon nagy sikere volt. Sashka szerette volna leírni a receptet. Helyette megígértem, hogy angolra fordítva elküldöm neki.

Délután Rogán bemutatott egy nagy horgászást. Egyszer volt is egy igazi kapása, de a nagy hal csak leette a csalit és utána elmenekült

Jerger Kriszta hívott, hogy Nóra nagyit bekísérte a János kórházba (Urológia II. emelet 22.) Holnap hazamegyünk és hétfőn okvetlenül bemegyek hozzá.

Este Rogan azt javasolta, hogy menjünk el csapatostól egy étterembe. Hatan!! beültünk az autóba és elvittem őket a Leányvár fogadóba, ami Dömsöd és Kiskunlacháza között van. Az étterem jó, mi már többször kipróbáltuk és magunk között csak úgy hívjuk, hogy a „mosolygós bácsi”, mert a pincér mindig mogorva.
Az étterem pazarul berendezett, de egy kicsit bunkó, mert a személyzet közül senki nem ért angolul, viszont nincs egy angol nyelvű étlapjuk sem.

Mindenki mást és mást rendelt, de csak Sashka ivott, úgy mond alkohol tartalmú italt.


Hazatérve bekapcsoltam a huzikában a fűtést. Áron és én abban aludtunk. A fűtés jól szuperált, de egész éjjel zuhogott az eső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése