2016. április 12., kedd

Használati utasítás

Reggel Áron későn kelt, de úgy érzem, hogy minden kezd visszaállni a régi kerékvágásba. A nap szerteszét szórja sugarait. Ez mind optimizmussal tölt el. Bár tudom, hogy a szövettan eredménye fej vagy írás kétesélyes, de most nincs más választásom, mint bizakodni.

Először beszúrom magamnak az injekciót, amit még péntekig be kell adnom magamnak, de úgy, hogy a csütörtök, péntek már a Sincumárt is be kell vennem és szombattól már csak a Sincumart.

Igyekeztem még 9 óra előtt lemenni a CBA-ba valami reggeli féléért és Mannát is levittem. Vittem még egy nagy palack vizet is a smaragdfának, mert Áron tegnap este elfelejtette levinni.

A CBA-ban csak császárszalonnát, tejet és sajtot vettem.

Itthon végre egy hamandeggs és ami már egy hete nagyon hiányzott tejeskávé volt a reggeli.

Megnéztem a leveleimet és láttam, hogy Rogánnak meg kell írnom az „Operatings Manual for  the house of Dömsöd”, mert mához egy hétre érkeznek Liverpool-ból.

Az ebéd valahogy elmaradt.

Kettő után hazaért Áron. A tegnap este kért információt a német tanárnőtől nem szerezte be, Azt kértem tegyen rendet a szobájában és koncentráljon a kulcscsomóm megkeresésére.

Délután négykor megérkezett Olivér és Bálint. A havi kompetencia felmérés módszeréhez igazodva tartottunk egy másfél órás gyakorlást, aminek érezhetően nagy sikere volt.

Amikor a gyerek-német után Laci megjött a fiúkért, ő is kapott 20-30 smaragdfa magot csíráztatásra és palántanevelésre.

Zita azt üzente, hogy az én érdekemben maradjon el a mai felnőtt-német óra, inkább pihenjek.

Áron lement focizni.  Közben megírtam Rogánnak a Dömsödi ház használati utasításának második fejezetét is.

Amikor feljött, megbeszéltük, hogy mi lesz a vacsora. Eddigi többszöri kudarc után megpróbálom megsütni a mélyhűtőben lévő tintahal karikákat.  Készítettem hozzá tartármártást és a biztonság kedvéért sült krumplit is.

Amíg Áron fürdött, addig készítettem a vacsorát. A tintahal eddig sem sikerült, de most egyszerűen ehetetlen lett. Szerencsére ott volt mellette a finomra sikerült sült krumpli és a még finomabbra sikerült tartármártás.


Vacsora után beszéltem Viberen keresztül Gabikával, mert a terv szerint tőle fogja Rogan megkapni egy hét múlva a Dömsödi ház kulcsait. Közben elvégeztem a Duolingó napi penzumát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése