2016. április 8., péntek

műtét

Reggel azzal ébresztettek, hogy helycsere történt és most kerülök sorra. A Xanax-ot sem tudtam bevenni, máris vittek a műtétre.

Előre kell bocsátanom, hogy erről nem fogok egy olyan terjedelmes és fantasztikus művet írni, mint tette ezt anno Karinthy Frigyes, az "Utazás a koponyám körül" c, írásában, azután, hogy elment Herbert Olivecrona-hoz Svédországban, hogy vele műttesse meg az agydaganatát.

Először egy lidokaint kaptam, hogy a gerincbe adott injekció már ne fájjon. A műtét maga egy óránál rövidebb ideig tartott. Betették a katétert és visszaszállítottak.

Kaja továbbra sincs és inni csak majd öt óra múlva adnak, amikor, már teljesen kimegy a fájdalomcsillapító hatása és akkor is csak kis kortyokban szabad innom.

Az egyik beteg látogatóját megkértem, készítse el nekem a kis palackban az Árnika koktélt.

Emőke tervezte, hogyha Ottó leviszi őket, akkor lemennek Áronnal és Mannával Dömsödre. Erre azt gondoltam, hogy akkor bekapcsolom nekik a Dömsödi fűtést, de a rendszer azt mondta, hogy a hívott szám átmenetileg nem kapcsolható.

Megkértem Bélát, hogy ő is próbálgassa és ha nem megy, akkor töltse fel a Dominó SIM kártyát és majd átutalom. Béla feltöltötte és be is kapcsolta a fűtést.

Adri hívott és örült, hogy a nagyján túl vagyok. Azt mondta, lehet, hogy holnap meglátogat.

Kicsit aludtam, aminek az a veszélye, hogy éjjel nem tudok majd aludni. Délután benézett Horváth adjunktus úr és érdeklődött a hogylétemről. Hétfőre prognosztizálta, hogy kiveszik a katétert.  A jó hír, hogy Áron, Emőke, Ottó és Manna sikeresen lejutottak Dömsödre. Áron a ház minden részletéről eldicsekedett.

Este még mindig nem kapok enni, de ennek holnap reggel vége. Nagyon nehéz éjszakának nézek elé. A vizelési inger egyre erősebb és feszít, de könnyíteni nem tudok. Mindenesetre kérek egy altatót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése