2016. április 16., szombat

Beindul a palánták ültetése

Hétkor ébredtem és még frissen elvégeztem egy Duolingót.

Áron valószínűleg sokáig Internetezett, mert még ½ 8-kor is csak húzta a lóbőrt.

Mannát beengedtem és elindultam a piacra. Áront nem is próbáltam hívni, mert láttam, hogy ez reménytelen, de adtam neki négy feladatot, hogy amíg megjárom a piacot, addig nézze meg a smaragdfákat, gyönyörködjön benne, hogy mennyit fejlődtek, adjon enni a Mannának, állítsa össze a Rogánnak kölcsönbe szánt horgászfelszerelést és kezdje el az íróasztala körüli rendcsinálást.

Nagyon szép napsütéses idő van.

A piacon alaposan bevásároltam: tojás, sütni való szalonna, sonka, retek, újhagyma egy paradicsom és egy bogyiszlói paprika, palánta, egy vekni kenyér és egy Nescafé.

Visszafele beugrottam Juditékhoz, hogy hányra jöjjünk az ünnepi ebédre. Judit kihasználta jövetelemet és adott két doboz frissen tojt tojást.

A gátnál érdeklődtem a Dabi Gabi féle horgászboltban, hogy Rogán fog-e tudni majd ott venni mindenféle csalit és horgász napijegyet.

Jól gondoltam, hogy mire megjöttem, a négy dologból semmi nem történt, maximum folytatódott a lustálkodás.

Áront csak a „terülj-terülj asztalkám” elkészültekor tudtam kirobbantan az ágyból. Áron szerint egy hete nem evett ilyen finomat. 

Elültettem a két bogyiszlói és az egy paradicsom palántát.Mostantól egyre több magról csíráztatott és nagy tejfölös pohárba, palántázó cserépbe ültetett magból lesz felnőtt palánta.

Írtam egy kis blogot és folytattam a Duolingó futamot.

Egy órára mentünk át Juditékhoz az ünnepi ebédre. Nagyon finom húsleves és volt csirkepörkölt tojásos nokedlivel. Közben pálinka és vörösbor, utána sütemények. A Juditék házára felkerült húsz táblás napelemes rendszer üzembe helyezését ünnepeltük. Ott volt Botond is (Leventének egy osztálytársa), így ebéd után játszottunk egy tanácskozási sakkjátszmát. Levente, Áron és Botond ellen kellett megküzdenem, de végül nagy nehezen sikerült győznöm.

Nekem utána vissza kellett jönnöm, mert Bernadett már itt vár a kapuban. Nagyon jó angol óránk volt. Berni nem csak okos, de nagyon lelkiismeretes és szorgalmas is.

Később, amikor Áron is hazajött, szerettük volna felfújni a leeresztett focilabdáját, de nem találtuk sehol azt a szeleptűt, amivel ez megoldható lett volna.


Vacsorára túrógombócot tálaltam vaníliás cukorral édesített tejföllel és földiepret tálaltam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése