2017. április 5., szerda

A Kókai területrendezés


Kényelmesen megreggeliztem és délelőtt olvasgattam a Call of the Wind könyvemet.

A postaládámban volt egy rossz hír: Ha a Kókai telken április 30-ig nem teszek rendet (gyomtalanítás, elvadult bokrok, cserjék eltávolítása, az ingatlan utcafronti részének esztétikai állapotba hozása), akkor 200.000.- Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal vagyok sújtható. Ebben az ügyben addig tudtam eljutni, hogy megkértem az ügyintézőt, nézzen körül, hogy van-e olyan, aki helyettem fizettségért elvállalja ezt a munkát.

Emőke átjött. Hozott egy finom tejfölös zöldséglevest, Katika pedig egy szelet pizzát, úgyhogy az ebédem úri módon meg van oldva.

Miután a pizzát elfogyasztottam, elindultam az OTP-be a hagyatéki papírokkal és a Gyámhivatal jegyzőkönyvével. Mindkét intézménynél harmadszor járok. Nemhogy nincs digitális ügyintézés, de még az időpontfoglalás sem egyszerű. Sorszám és egy óra várakozás, az megy. Amikor végre sorra kerültem, az ügyintéző nővel megmásztuk a bürokrácia hegyeit. Lassan náluk is olyan vastag az erről szóló dosszié, mint nálunk odahaza. Végül azt mondták, hogy értesítenek, mikor jöhetek be aláírni a folytatást. Most nem írhatom alá? Nem, azért külön be kell jönni.

Itthonról felhívtam a Renault karosszéria műhelyt, hogy mikorra tudják fogadni az autót. A hölgy a türelmemet kérte és azt mondta vissza fog hívni. Úgy látszik, ez a mai nap az ügyintézések napja.

Megmelegítettem a tejfölös zöldséglevest és megszórva reszelt sajttal megettem.

Áron 4-kor ért haza az iskolából. Ma is kértem, hogy adja meg a Duolingo belépési nevét, hogy tudjam követni az elért pontszámait. Ez ugyanolyan nehezen ment, mint tegnap.

Lementem a doktornőhöz és bár nem tudtam vinni a Szőnyi doktor úr legutolsó jelentését, azért sikerült felíratni egy savcsökkentő receptet, amit a doktornő megtoldott egy szemcsepp recepttel, mert nem tetszett neki, hogy véres a szemem.

Emőke áthívta magához Áront és gondolom egy nagy lelki fröccsöt kapott a nővérétől, mert attól kezdve leszállt az Internetről és a tanulásnak adta a fejét.

Vacsorára megmelegíttettem a Dömsödről hozott csülkös bablevest. Ketten majdnem az egészet megettük.

Este egy fantasztikus Szakcsi fiúk jazzkoncertet néztem az M5 csatornán.

Áron megtalálta a ZTE kütyüjét és kérte volna hozzá a wifi router jelszavát. Mondtam, hogy azt nem szeretném megadni, adja ide a kütyüt, majd én beírom, de ez nem jött össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése