2017. április 4., kedd

Olcsó könyvtár


Reggel elindultam a könyvekért Gyöngyi felé. Öt zacskó könyvet hozott le a Hengermalom utcai ALDI parkolóba. Alig várom, hogy hazaérve böngésszem közülük. Bár most nagyon élvezem Jack London: Call of the Wind, aminek a magyar változatát (A vadon szava) több mint hatvan évvel ezelőtt olvastam. Akkor indult (1954) az „Olcsó könyvtár” sorozat, és ha jól emlékszem hetente jelent meg egy új kötet, ami 1979-ig 3 -4 Forintba került. Az első három kötet egyszerre jelent meg és azok között volt Jack London: A vadon szava. A sorozat kiadása 1991-ig tartott, majdnem 1000 kötettel. Szinte ezeken keresztül ismerkedtem meg majdnem egész magyar- és a világirodalommal. 

Katika kelkáposzta főzeléket hozott fasírttal. Amikor Áron hazaért ő is evett belőle. Neki javasoltam, hogy ha már velem nincs is kedve olaszt és angolt tanulni, legalább néha nézzen bele az M5 idegen nyelvű műsoraiba.

A Gazdagréti téren ültetett smaragdfánk nem tartja tiszteletben az Áron napi szabályt, mert esze ágában sincs rügyezni.

A Newwind írt egy hosszú válaszlevelet, miközben észre sem vették, hogy én nem az ő anyanyelvükön (franciául) írtam nekik, mert abban nagyon gyenge vagyok, hanem angolul. Mindössze annyit érzékeltem a levelükből, hogy tartalmilag minden olyan részletre kitértek, amikre kíváncsi voltam, de ennél többet nem értettem belőle. Kértem, hogy ha lehet, akkor ismételjék meg a levelüket angolul vagy németül, (esetleg magyarul :-).

Le akartam menni az OTP-be intézni Áron pénzét, de sajnos ez holnapra marad, mert már elmúlt délután 3 óra.

Este megint meleg szendvicseket készítettem füstölt tarjából és sajtból, amihez a tegnapi cézár salátát tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése