2017. április 15., szombat

Sült darált hús tekercs


Már nyolc óra előtt ébresztgettem a fiút, hogy akar-e velem a piacra jönni.

Manna már reggel közölte, hogy, ami kaja ki volt készítve, azt már megette, most ki szeretne menni

Odakint még nem sütött ki a nap, de az idő ígéri, hogy ki fog sütni.

A piacon vettem őrölt borsot, fokhagyma port és krumplit, hogy vissza tudjuk adni Huber úrnak a kölcsönt. Emőke lányomnak vettünk Esztike féle zöldséges túrót és egy doboz kapirgálós tojást és a kolbászos bácsinál egy jó nagy füstölt csülköt. Egy pohárban vettem földi eper palántát is, amit Áron pesszimista módon fogadott. Mert az úgysem fog teremni. 

Itthon konstatáltam, hogy bár Áron este nem jött le vacsorázni, de éjjel elfogyasztotta a  hűtőből azt a sonkát és lapsajtot, amit a sült darált hús tekercshez vettünk. Ezért kértem, hogy most induljon el és vegyen sonkát és lapsajtot.

A csülköt egy-két órát hagytam ázni, azután feltettem a nagy fazékban főni.

Levente jött Áronért és elhívta focizni.

Közben összegyúrtam a darált hús tekercset a két tojással, prézlivel, sóval, őrölt borssal, fokhagyma porral és felgöngyölve a lapsajttal, sonkával és spenót levelekkel betettem a sütőbe 180°C-ra elősütöttem.

A földi eper palántának találtam egy helyet, én is kíváncsi vagyok, hogy teremni fog-e. 

Időben visszavittem Huber úrnak a kölcsön krumplit.

A smaragdfák levelei nem törődnek a hűvös áprilissal, már 4-5 cm-esek.

25 perc után kibontottam a tekercset és nyitva tovább sütöttem 250° C-on. Nagyon szép lett, de az ebéd a kései reggeli miatt elhúzódik.

Áron megjött a focizásból, de azt mondta, hogy még átgondolja, hogy mikor angolozzunk.

Ahogy elbújt a napocska én elálmosodtam és felmentem egy sort aludni. Délután 5-kor arra ébredtem, hogy Mannának is elege lett a sok szaladgálásból és mellettem aludt, Áron pedig evett a baconba tekert, sajttal, sonkával és spenótlevelekkel töltött darált hús sültből és nagyon dícsérőleg nyilatkozott róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése