2017. április 10., hétfő

Memória Klinika


 
Áron csak 8 óra után indult el, mert a héten Apáczai Napok vannak és csak 8:45-re kell beérnie.

Reggel még lenyúlt 5000.- forintra, mert lejárt a buszbérlete.

Ha már ennyire belekezdtem a pénzügyi életbe, be is fejezem:

-       az ATM-ből felvettem némi készpénzt a délutáni vizitre,.

-       Miskolczi Marikának átutaltam az ünnepek előtti takarítást,

-       Acsai úrnak feladtam a Kókai telekrendezés első 6000.- forintját,

-       Megrendeltem a 8 db-os Fusion Power Gilettet, és

-       átutaltam a TESCO vásárlókártya múlt hónapi hitelét.

Egyből megkönnyebbült a számlám.

A CBA-ban tettem egy kis bevásárlást, mert Katikának szeretném meghálálni a segítségét.

A lányom hozott át egy tál lencsefőzeléket – hogy több pénzem legyen és ne rinyáljak, ha ki kell adnom egy forintot -, de azt majd csak akkor eszem meg, ha haza jöttem a doktornőtől.
 Adri ugyanis beíratott a Memória Klinikára és ma lesz az első vizitem.

½ 3-ra kellett volna odaérnem, de 8 percet késtem részint azért, mert rossz útvonalat választottam, másrészt azért, mert a Nagykörúton felújítás miatt fel van szedve a 4-es, 6-os villamosok pályája, így egy szakaszon villamos pótló autóbusszal kellett mennem, majd újra villamossal.

A VI. kerület Bajnok utca, ahova mennem kellett borzalmasan néz ki. Nem csupán a lepukkant házak miatt, hanem azért is mert ott, úgy tűnik, mindenki az utcán végzi a dolgát. Kész szerencse, hogy mi nem ott lakunk.

A doktornő lakása, viszont egy kellemes enteriőr, nagy felüdülés volt.

A doktornő alaposan kikérdezett és mindenféle kontroll tesztet végeztetett velem és bár azt mondta, hogy negyven év felett mindenki érintett a memória gyengülésében, de engem még nem tartott teljesen hülyének, hiába panaszkodtam, hogy például néha fogalmam sincs, hogy egy perccel azelőtt hol tettem le a szemüvegem.

Egy szó, mint száz, a lejtmenet adott, de a leépülést mindenféle terápiával lehet lassítani. Nekem ezek közül az tetszett a legjobban, hogy az életünkben és magunk körül rendet kell tartanunk. Ez tulajdonképpen nagyon egyszerű, csupán a szétszórtságomat és a lustaságomat kell legyőznöm.

Abban mindenki egy követ fújt, hogy a lassításnak elengedhetetlen feltétele a nulla Unicum.

Mire hazaértem már Áron is itthon volt. A suliból egy izgalmas előadásról számolt be. Úgy érzékeltem, hogy (sajnos) van arra affinitása, hogy a közélet történéseibe is bepillantson, és azokat összevesse a saját véleményével. Ettől (bármilyen jó lenne) senkinek nem olyan egyszerű elszigetelődnie, jobban mondva elhatárolódva indolensnek maradnia.

A K&H-ban a Netbanking-ját nem tudta elintézni, mert nem volt nála a személyi igazolványa, de holnap elintézi.

Kértem, hogy tartsa be a sorrendet, először az iskolai feladatok, azután 50 XP pont duolingó (ami most, hogy bekapott egy 1-est angolból, aktuálisabb, mint bármikor volt) és csak ezek után következzen a notebookon az Internet.

Áron azt mondta, most az Apáczai napok miatt nincs semmi tanulni való, de az 50 XP-t most megcsinálja a duolingón.

Ez a beszélgetés utána szinte ugyanígy óránként megismétlődött. Minden alkalommal azt mondta, hogy akkor most megcsinálja az 50 pontot, egészen este10-ig, amikor elvesztettem a türelmem és eldördült az ágyú. Erőszakkal elvettem a notebookját és ezzel megszűnt a párbeszéd is.

Én még átutaltam a Nissan LEAF vételár hátralévő részének a felét, megbirkóztam az esti Fraxiparinnal, lefeküdtem és utána még megpróbáltam olvasni a „The Call of the Wind”-et.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése