2017. április 16., vasárnap

Húsvéti mise


 

Eredetileg azt terveztem, hogy elmegyünk a templomba, mert a húsvéti mise szép, de ebből nem lett semmi, mert Áront nem lehetett az ágyból kikönyörögni.

Elgurultam a vegyesboltba és vettem egy vekni kenyeret és néhány szem banánt.

A reggelivel végre 10 óra után fel tudtam kelteni Áront is, mert újabban a banánturmix az egyik kedvenc eledele. A tegnap főtt csülökből falatoztunk friss kenyérrel, retekkel és újhagymával.

Áron reggeli után az Internethez tapadt, bár mondta, hogy egy kicsit duolingózott is. Dél körül jött érte a Levente és elmentek focizni, ahonnan csak négy óra után tértek vissza.

Akkor Áron azzal az ürüggyel vitte Levit a számítógép elé, hogy a jövő héten neki be kell mutatnia a suliban egy Power Point anyagot és azt szeretné megmutatni Levinek.

Közben főtt a későre tervezett ebéd, valamiféle lencseleves sárgarépával, zellerrel, krumplival és újhagyma maradékokkal, valamint sonka darabokkal. Amíg főtt, még el kellett mennem tejfölért, és ha már elmentem, akkor Mannának is vettem egy kis nedves kaját.

Úgy mentem el, hogy előtte még tettem bele egy babérlevelet és adtam hozzá egy evőkanálnyi citromlevet. A főzés végén lencselevesből, mire a lencse kellőképp megpuhult, inkább. lencsefőzelék lett, de mivel a sonkalében készült nagyon finom lett.

A tálaláskor Áron levágott hozzá egy szeletet sült darált húst és rakott rá néhány kanál tejfölt is.


Mivel én csak akkor érzem jól magam, ha a ház állapota javul, ezért a kúp alatti oszlopokra kifeszített szárítókötelek tiplijét újítottam fel. A régi műanyag tiplik helyett fenyőfa tipliket kaptak és most újra használhatók.
Este 10 óra után külön kellett kérnem Áront, hogy most már kapcsolja ki a számítógépet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése