2017. április 7., péntek

Lehűlt az idő



A reggel csupa kellemetlen dologgal kezdődött: a szokásos Faxiparin injekció és két számla (Maros utcai UPC és a Dömsödi SION) átutalása.) Az utalásokat reggeli utánra halasztottam.

Katika csirke szárny pörköltöt hozott ebédre.

Közben ismét felhívott a Fundamenta közvetítője és megígérte, hogy levélben is tájékoztat a szerződési kondíciókról.

Amikor Emőke átjött a kamillateás gyógy kúrát javasolva, vele is megbeszéltem a Fundamenta ügyet.

Elkészítettem  a teát és amíg néztem az M5-ön a Let’s speak English-t, addig kortyolgattam. Amikor észleltem, hogy semmilyen allergiás tiltakozás nem következett, lementem a patikába és vettem egy doboz filteres kamillateát.

Áron, ugyan időben megjött az iskolából, de az indulásig két óra telt el, mert előbb nagyjából rendet kellett tennie a szobájában.
Megkérdeztem, hogy mi történt ma az iskolában, de csak a @Napló-ból sikerült  megtudnom, hogy Pacher Áron ma egy elégtelen (1) jegyet kapott angolból.

Próbáltam a távolból bekapcsolni a fűtést, de a SIM kártya Telekom moratórium lejárata miatt „Ez a hívószám ki van vonva a forgalomból” volt az elutasító válasz.

Emőke búcsúzóul beadta a szemcseppjeimet.

A TESCO-ban munkamegosztással hamar végeztünk. (Felvágott, sajt, ketchup, cékla és egy tucat doboz tartós tej)

Dömsöd felé menet már csak tankolni álltunk meg.

Az érkezéskor a legnagyobb sikere a smaragdfáknak voltak. A múlt heti rügyek után ma már 1 cm-es levelek jelentek meg a fákon. Kicsit furcsa volt, hogy mindezt nem napsütésben és melegben tapasztaltuk, hanem már este ½ 7-kor és 10° C-ban láttuk.

Szerencsére nem volt nagyon hideg a házban, de azért az első dolgom az volt, hogy manuálisan bekapcsoltam a fűtést. A második az lett, hogy begyújtottam a cserépkályhába.

A ma esti M5-ös élmény egy régi Ingmar Bergmann film volt Liv Ulmann főszereplésével.

Áron még éjfél után is lógott az Interneten. Már most tudtam, hogy ebből holnap reggel nem lesz piac.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése