2017. április 8., szombat

Rakott krumpli


Reggel bekapcsolva a számítógépet, örömmel konstatáltam, hogy N. Adrienn a blogomon keresztül rám talált. Nagyjából 25 évvel ezelőtt találkoztunk, sőt még az is lehet, hogy a közreműködésemmel került a bányába a francia tudása miatt, mert akkoriban, az EUREDIT kooperáció végett nagyon szüksége volt a cégnek egy jó összekötőre. Az én francia tudásomra, akkoriban még nem lehetett azt a kapcsolattartást bízni, (ma sem lehetne :-).) Fel fogom venni velük a kapcsolatot. Ha jól emlékszem, akkor egykorúak a gyerekeink.

Én hiába keltem fel időben Áron lustálkodást jelentett. Egyedül kellett mennem a piacra. Vettem krumplit, tojást, Emőkének kedvenc túróját és Katikának egy rúd szalámit és egy cserép elültethető földi epret is.

Elmentem Imréhez Áron notebookjáért. Nagyjából megjavították, de a képernyő hibája megmaradt. Annak a javítása, lehet, hogy már nem éri meg. Áron jelenlegi legutóbbi mérlege egy leejtett mobiltelefon és egy leejtett notebook. Mindkettőnek a képernyője szenvedett olyan hibát, ami nem javítható, csak cserélhető.

Sajnos a csavaros bácsi zárva volt, emiatt nagyon vigyáznom kell, hogy a szemüvegemből ne veszítsem el a lencsét is.

Amikor hazatértem, Áronba még akkor sem lehetett lelket vernem, így egyedül kellett reggeliznem.

Sikerült megtudnom, hogy Norciék melyik két hetet (08.14.-08.28.) fogják Magyarországon tölteni. Ebben a két hétben megy majd Áron hozzájuk Horányba és talán a Norciék, de legalább az unokáim jönnek Dömsödre.

Átgurultam Gulyásékhoz és visszavittem a Lacitól kapott vödröt, amiben a trágyát adta. Egyúttal Pongónak is vittem lerágott csontokat. G. Judit elhalmozott egy csomó palántával.

Délután készítettem egy nagy tepsi rakott krumplit, úgy ahogyan azt Sefi szerette.

Nagyon pipa voltam Áronra, mert nem tartotta be, amit kértem, pedig egyetértve megígérte. Azt kértem, hogy mielőtt bármi mást csinál az Interneten, végezzen el 50 XP pontot a duolingón. Ekkor határozottan megkértem, hogy holnap be se kapcsolja a számítógépet.

A kertben igyekeztem elültetni a frissen kapott palántákat, de csak vakon, mert nem ismertem fel, hogy melyikből lesz fejes saláta és melyikből hónapos retek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése