2017. június 9., péntek

A várvavárt péntek


Ébredés nyolc óra előtt, de Áron már biztosan beért a suliba.

Szikrázó napsütés mellett kezdhetem a készülődést. Nagyon régen talán a ’60-as években még azért vártam a pénteket, mert aznap volt a lottósorsolás. Mostanra a sorsolás átkerült szombatra,de már nagyon ritka, hogy veszek lottószelvényt, viszont a pénteket ma is várom, mert akkor megyünk Dömsödre.

Elindítok egy mosást. Érdekes, hogy a mosógép magától megjavult. Adok vizet az erkélyen nevelődő fűszernövényeknek és megutálom a borostás képemet, megborotválkozom. Leviszek egy 5 literes balon vizet a smaragdfánknak, hogy próbálja meg utolérni a Dömsödi ikertestvérét. Ez lombosabb, de a magassága a harmadát sem éri el a Dömsödi testvérének.

Egy bő óra múlva kezdhettem a teregetést.

A postás csöngetett, mert 4 új LED lámpát hozott egy csomagban, de az nem fért a postaládánkba. Bezzeg a számlalevelek, azok igen. Átutaltam mindegyiket, nehogy feledésbe merüljenek.

Szabolcs hívott, hogy az ígért péntek helyett csak hétfőn fog tudni utalni, írjam meg neki, hogy pontosan hogyan állunk.
Mannáért többször is lementem, de hiába hivogattam nem jött elő. Végül Emőke lányomnak sikerült becserkésznie. Felhozta, adott neki enni, meg inni, majd betette a ketrecébe és azt mondta, most már  mehetsz Isten hírével.

Viszonylag későn indultunk. A Leaf azt mutatta, hogy az akku jelenlegi töltöttsége mellett 200 km a jármű hatótávolsága.

Először a TESCO-hoz mentünk, ahol Áronnak nem volt kedve velem tartania. Ő az autóban maradt és nekem egyedül kellett mindent intéznem.

Kifele jövet hoztam neki egy kis KFC kaját, de kértem, hogy vagy ne az autóban egye meg, vagy ha mégis ott eszi, akkor azt Emőke előtt tartsa titokban, mert különben kikapunk mind a ketten.

Az úton Dömsöd felé a bord komputer  össze-vissza mutatott a hatótávolságot illetően és végül 60 km megtétele után csak hat km-t vont le a 200-ból és 194 km-t mutatott. Ezt egy darabig még nem fogom megérteni.

Útban a bázis felé Áron beadta Juditnak a Pongónak szánt csontokat, Juditnak pedig az üres tojástartót és a darált kávét.

Hét órától nyolc óráig nagy locsolást rendeztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése