2017. június 18., vasárnap

ELMŰ versus NMG



Nagyon hűvös reggelre ébredtünk.

 

Reggel nyolckor jött Mikus Úr. Megbeszéltük az éjszakai áramról való töltés lehetőségeit. Szerinte az ELMŰ-nek nem kötelessége akceptálnia az erről szóló rendeletet, de az biztos, hogy a kormány, pontosabban a Varga Mihály vezette NMG és az ELMŰ nem egy kottából játszanak.

 

„Az elektromos gépjármű üzembentartója vagy tulajdonosa januártól éjszakai árammal is töltheti kocsiját, írja az MTI a Magyar Közlönyre hivatkozva.”

Mindegy, Mikus úr elvállalta, hogy július második felében kialakítja a töltőhelyet egy 32 A-es kismegszakítón keresztül.

 

Áronnal csak utána reggeliztünk. Készítettem meleg szendvicseket és hozzá újhagyma és paradicsom volt. Én még utána bevállaltam egy karika kürtős kalácsot tejeskávéval.

 

Dél körül Áron elment focizni Leventével. Én folytattam a gyomlálást és főképp a parlagfű irtást.

 

Manna egy nagy szemétláda. A vadászösztöneinek engedelmeskedve elkapott egy egeret, meg is ölte, de a létfenntartási ösztöneit elnyomva nem ette meg. Minek? Odabent sokkal finomabb prémium kajákat kapok, az egeret a kertben hagyta. Nekem kellett a kukába dobni.

 

Amikor délután egy kicsit jobban sütött a napocska, kimentem a Dunára és egy nagyot úsztam. Karcsi bácsi bódéhajója felé jól haladtam, mert arra fújt a szél és a Tassi zsilip nyitása miatt a Duna is arra folyt. Visszafele már jobban meg kellett küzdeni a méterekért.

 

Az úszás utáni száradás a terasz lépcsőn, a maradék napsütésben, közben Nádas Péter könyve.

 

Áron csak hat óra után tért vissza a focizásból. Akkor még megkértem, hogy vigye át a csontokat Pongónak, és ha tud, akkor vegyen kenyeret a Dobosnál. A csontokat még átvitte, de kenyeret már ne kelljen venni, majd reggel megoldjuk valahogyan.

 

A csülkös bableves felét megettük vacsorára, a másik felét pedig betuszkoltam két darab egyenként literes üvegbe, majd jó lesz Gazdagréten.

 

Később átjött Judit Leventével és megbeszéltük, hogy egy hét múlva mindent lerendezünk az Adriai induláshoz.

 

A jövőbeni takarításhoz átadtam egy Dömsödi kulcscsomót és elmagyaráztam a riasztót. A probléma csak az, hogy Judit nem akar elfogadni pénzt semmilyen formában a takarításért.

 

Áron éjfélig lóg az Interneten, azt mondja, nyár van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése