2017. június 17., szombat

Éjszakai töltés és a csülkös bableves


Reggel 8-kor kipattantam az ágyból, mert jött Miskolczi úr megbeszélni, hogy hol és milyen legyen a Leaf-nek a kocsi beállója. A kis építményt 4 x 3 méteresre terveztük, és hogy gyorsabban haladjunk, nekem kellene megvenni a négy db 2 méteres 10 x10 cm-es lábat, a négy bebetonozható lábtartót valamint a 2 db 4 méteres 10 x 15 cm –es szelement gerendát. Abban állapodtunk, hogy egy hónap múlva kezdi a munkát.

 

Hűvösre és szelesre fordult az idő. Ma biztosan nem fogunk úszni a Dunában.

 

A Leaf-et levettem a töltőről. 276 km hatótávolságra töltődött az éjjel.

 

Áron azt javasolta, hogy még reggeli előtt menjünk a piacra. (Naná, mert Imréhez be szeretne menni a notebook töltője miatt.)

 

Imre odaadta a notebook cseretöltőt, de kérte, hogy Áron mielőbb próbálja ki és csörögjön vissza, mert ha jó, akkor neki azonnal be kell szereznie egyet, mert ez egy eladó géphez tartozik, és bármikor jöhetnek érte.

 

A piacon vettem egy kisebb füstölt csülköt, egy zacskó tarkababot, két sárgarépát, egy doboz tojást és két paprika meg egy paradicsom  palántát és Áron még beugrott a Vegyesboltba egy nagy tejfölért.

 

Amint hazaértünk hozzákezdtem a reggeli készítéshez. (Bundás kenyér, újhagyma, sajt és ruszli tejföllel, nekem még egy tejeskávé.)

 

Utána feltettem a nagy kuktába a csülköt és a babot főni. Közben megpucoltam és felkarikáztam a sárgarépát és néhány fűszerrel rádobtam a levesre.

 

Amíg a bableves főtt, kimentem a kertbe elültetni a palántákat.

 

Már majdnem teljesen puhára főtt a csülök,amikor kivettem és lefejtettem a húst majd feldarabolva visszatettem még egy kicsit főni.

 

Elgurultam egy nagy Kozel sörért és visszafele beugrottam Judithoz, aki éppen készült Levente ballagására.

 

A zubogó levesbe beleszórtam az időközben készített csipetkét és nemsokára hívtam Áront ebédelni, de ő annyira Internetezett, hogy kérte, hogy csak 2 és 3 között ebédeljünk. Ebből azután este ¼ 7 lett.

 

A bablevessel elkövettem azt a hibát, hogy a csülköt nem főztem meg előtte egy külön vízben, - pedig tudtam, hogy úgy kell -, hanem együtt a többi dologgal, így azután egy kicsit sósabb lett a kelleténél, de Áron szerint nagyon finom lett.

 

Utána megettük a maradék arany galuskát a vaníliás sodóval és alig tudtunk felállni az asztaltól.

 

Este nyolckor kérdeztem rá Áronra, hogy felhívta-e Imrét, aki ezt reggel nyolckor sürgősre kérte. Imre egyszer már kifejtette, hogy nem szeretné, ha Áron a vevőkörébe tartozna, mert nem megbízható.

 

Még egy generál locsolás és azután szabadfoglalkozás.

 

Éjfélkor kellett kikapcsoltatnom vele a számítógépét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése