2017. június 20., kedd

Vince szerint egy bűnöző vagyok



Reggeli után - lévén időpontom volt – bementem az Anzsu Optikába. Kell csináltatnom egy új szemüveget, mert a régit sehol nem találom és már egy hete csak a tartalék szemüvegem használom, amivel nem is látok olyan jól.

 
Alaposan megvizsgáltak és megállapították, hogy a bal szememet nem, vagy csak alig tudják dioptriával korrigálni. Valószínűleg makula degeneráció, de ennek a szemészeten a végére kellene járnom.

 
Minden esetre, a mérések alapján rendeltem egy új szemüveget. A keret kiválasztásáig nem jutottunk el, mert abba szeretném, ha Emőke lányom is beleszólna

 
A következő feladat visszavinni a ma lejárt könyveket a könyvtárba. Kettőt közülük meghosszabbítottam. Július 18-áig jók vagyunk.

 
Kora délután elindultam Dömsödre, de a Scenic-kel, mert azt terveztem, hogy akkor azt már ott is hagyom a Pulai nyaralásunk indulásáig és szerda délelőtt Volán busszal jövök haza. Útközben a tejszínhabosnál a hőségre való tekintettel megengedtem magamnak egy nagy fagylaltot. A Gumipontnál beálltam egy kerékcserére, nehogy már a téli garnitúrával vágjak neki az Adriai útnak.

 
A Dömsödi érkezés után az első program egy nagy úszás a Dunában. Meg is írtam a lánynak a Viber-en, hogy „szigorúan a part mentén és hosszában!”

 
Vincénél volt egy nagy égésem. Ki is húzta a nevem a noteszében a „Barátok” címszó alól és beírta egy másik oldalon a „Bűnözők” alá.

 
Ugyanis meg akartam kérni, hogy szombaton – amikor mi már valószínűleg úton leszünk az Adria felé – Pista bácsinak adjon át a nevembe egy csekély ajándékot, amit neki vettem.  Az ajándék egy szerelék kiegészítő volt a horgászáshoz ÖT TÖBBLET HOROGGGAL! Vince szerint ez nem fér bele a sportszerű horgászatba és ő ezt nem hajlandó átadni. Egyébként megjegyezte, hogy ezt Németországban 1,5 év szabadságvesztéssel büntetik.

 
Lehorgasztott fejjel kullogtam haza. Béninek néhány kupica mellett elpanaszoltam a történteket, de ő is a Vincének adott igazat.
 

Utána már gyalog mentem Judithoz. Útközben megrendeltem a „Kukacos”-nál egy sült hekket. joghurtos zöld salátával.
 

 A Juditék konyhakertjétől teljesen el voltam ájulva. A kertjükből négy darab méretes kaporral jöttem el. A hekk közepesen finom volt, amit egy korsó sörrel öblítettem le.
 

Már besötétedett, amikor a bázison elvégeztem a nagy locsolást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése