2017. június 24., szombat

Egy kis kerti munka és Duna


Odakint 1000 °C van és tombol a nyár. Nagy nehezen elindultunk a piacra. Tejet már nem kaptunk, de szerencsére még volt az autó csomagterében néhány doboz tartós tej.

 
A piacon vettünk mézet, cukkinit, petrezselymet és paradicsomot, Juliska nénitől két nagy cserépben előnevelt paradicsom palántát, a Dobos ABC-ben pedig sajtot, sonkát, makarónit főző tejszínt és joghurtot, mert szeretnék készíteni egy "Sajtos bugattit".

 
A vegyesboltban vettem a szúnyogriasztóba utántöltőt, az 1000 cikk boltban pedig ablakokra applikálható szúnyoghálót, alufóliát és Folpackot.

 
A késő délelőtti reggelit én készítettem. Szalonna, hagyma és a tegnapi grillcsirke apró maradékaira ütöttem négy tojást, újhagymával, fokhagymával és paradicsomkarikákkal tálaltam.

 
Reggeli után elültettem a paradicsompalántákat és két saláta kezdeményt.

 
Már elmúlt délután négy, amikor kimerészkedtem a Dunára. Majdnem egy órát úsztam. Áron azt mondta nem jön, mert nem találja a fürdőnadrágját és inkább elmegy focizni a Leventével. (Már csak néhány napja van, hogy mindent összecsomagoljon az Adriára, de még azt sem tudja, hogy mi hol van.)

 
Amikor bejöttem, ebédre megettem a csülkös bableves felét. A másik felét kitálaltam Áronnak.

 
Hétkor beindult az automata locsolás. Kihasználva én is végeztem egy nagy locsolást.

 
Áront este ¼ 10-ig nem tudtam lecsalni, ebédelni, akkor még utoljára megmelegítettem és lefeküdtem.

 
Hallottam, amikor Áron is lement, de nem nyúlt a kajához.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése