2017. június 15., csütörtök

Áron majd busszal jön utánunk

Áronnak nem kellett korán felkelnie, mert csak délután kettőre kell bemennie a suliba.

 Reggel megbeszéltem Áronnal és Emőkével, hogy én a Mannával ma délelőtt fogok elindulni Dömsödre és Áron az iskolai záró buli után jön majd utánam busszal.

 A lánytól külön elbúcsúztam, mert ő a barátnőjével pár napra Olaszországba (Bari) repül és szerdáig nem láthatom.

 
TESCO-ban minden utalványt beváltottam, így csak fele annyi lett a boltom line (végösszeg).

 
Béresné Annácskának megígértem, hogy őket is útba ejtem, mert kérte, hogy a számítógépén nézzek meg néhány dolgot. Már nagyon rég nem láttam őket.

Mannát és a Léna kutyát gondosan el kellett különítenünk, nehogy valami probléma legyen.

 
A számítógépén nem sok mindent tudtam csinálni, mert nagyon kicsi a merevlemeze, de legalább a Dropbox fiókját aktiváltuk.

 
Ebédre grízgombóc leves és aranygaluska volt. Búcsúzáskor Annácska még Áronnak is csomagolt az aranygaluskából.

 
A következő állomás Gumipont volt Kiskunlacházán. könnyítettem a lelkemen és a pénztárcámon. Megadtam a négy alu felni okozta tartozásom.

 
Amikor megérkeztem a bázisra, megint értetlenül álltam a fogyasztási adatok láttán. Az indulási hatótáv 146 km volt, az érkezési 184 km.

 
Manna szabadlábon, ami nagyon élvez.

 
A kipakolás utáni első dolgom az volt, hogy leellenőriztem vajon a LED diszkontban vásárolt lámpa jó-e a fürdőszobai lámpatestbe. Szuper! Működik. Az eddig belepróbáltak ugyanis mind felültek, mielőtt érintkeztek volna.

 
Az otthonról hozott fűszer palánták közül egyet (majoránna) gondosan elültettem.

 
Kaptam Áron matek tanárnőjétől egy levelet, hogy Áron ügyében mielőbb hívjam fel. Ijedtemben azonnal felhívtam. Baj van, de nem akkora, hogy attól pánikba kellene esnem. Megbeszéltük a követendő stratégiát és az együttműködésünk módját. A segítőkészsége megnyugtatott.

 
Feltettem a csirke szárnyak felét pörköltnek és kimentem a Dunára úszni. Nagyon jó volt a víz és még a nap is elég erősen sütött, ahhoz, hogy hamar megszáradjak. Mire bementem, a pörkölt már majdnem készen volt.

 
Végeztem egy nagy locsolást, amivel el is ment egy óra.

 

½ 8 után már arra gondoltam, hogy ha Áron a suliból egyenesen elindult a buszpályaudvar felé, akkor nemsokára meg kell érkeznie.

 
Beültem az autóba és elindultam a CBA-s buszmegállóba. Felhívtam Áront, aki mondta, hogy a buszon ül, és már Kiskunlacházánál járnak, nemsokára érkezik Dömsödre. Nagyon megörültem az érkezésének.

 
Áron nyitotta a kertkaput és amint belépett Manna személyesen jött őt üdvözölni.

 
Azonnal feltettem egy lábosba főni a makarónit és tíz perc múlva feltálaltam a vacsorát, de Áron már a tejfölös csirkepörkölttel annyira jóllakott, hogy az arany galuskát meg se kóstolta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése