2017. június 29., csütörtök

Letettem két hétre a villanyautót


Reggel azért kellett időben felkelnem, mert azt beszéltem meg a lányommal, hogy útban a Bank Center felé őt is beviszem az angol órájára.

Időben el is indultunk. Még dicsekedtem is, hogy a Leaf-fel, hogyan tudjuk a buszsávon elkerülni a dugókat.

 
Őt kitettem a Ferencziek terén és onnan én i próbálkoztam megtalálni a Sas utca és az Arany János utca sarkán megtalálni a Bank Center mélygarázsát. Egy-két taxis segített ebben, de a Jó Isten kíméljen meg attól, hogy nekem a csúcsforgalomban kelljen bármit is Budapesten megtalálnom.

 
Onnan már autó nélkül mentem a Westend-be. Először a Telekomot kerestem meg, mert ma van a Dömsödi Fűtés automatikában lévő Dominó kártya adategyeztetésének az utolsó napja. Nem ment simán a dolog, mert először meg kellett hosszabbítattni a kártya érvényességét egy fél évvel, utána pedig az ügyintézőnek kellett keresnie egy mobiltelefont, hogy az arra SMS-ben kapott kódot be tudja írni a rendszerbe, mert az én HTC-m erre nem volt képes. Végül sikeresen távoztam.

 
A következő állomás a Telenor Ügyfélszolgálata volt. Itt csak annyit kértem, hogy a 3G-s SIM kártya helyett adjanak egy 4G-s kártyát.

 
Már elmúlt dél, mire hazaértem. A kis kínaiból vittem fel mindenféle finomságot és rögtön hívtam Áront, hogy jöjjön ebédelni.

 
Még egy utolsó finomítás a pakoláson.

Délután még tettem egy kísérletet, hogy a háziorvosi rendelőben felírják a Sincumar helyettesítő receptet. Ott azonban du. 3 előtt senki nem volt fogadóképes.

 
Remélve, hogy mindent sikerült bepakolnom az autóba indulhattunk Dömsödre. Mannát sajnos itthon kellett hagynunk, mert mi Dömsödről már az adriai utazás előtt nem jövünk haza.

 
A TESCO-ban csak néhány üveget adtunk le, viszont már a kéthetes nyaralásra tankoltunk sör, Unicum és egyéb üdítőitalok tekintetében. A maradék pár napra vettem oldalast, csirkecombot, tarkababot és egy kosárka nektarint.

 
Dömsödön elsőre megpróbálkoztam a Gyógyszertárban, de ők javallatra nem adhatnak ki gyógyszert, csak receptre.

 
Mintha Isten küldte volna, megjelentek Judit és Levente.. Levente elkísért, megmutatva, hogy hol van az orvosi ügyelet. Ott némi tanakodás után kiállították a receptet.

 
A Gyógyszertárban azt mondták, hogy jelenleg nincs ez a gyógyszer, de ha ott hagyom a receptet, holnap délre beszerzik.

 
Még nagy napsütésben érkeztünk le Dömsödre, Úgy hogy egy kupica unikum után lementem a Dunára úszni. Áron természetesen nem jött. Őt nem zavarja, hogy én két hónapjq minden hétvége mindhárom napján úszom egy nagyot, ő nem.

 
Karcsi bácsi bárkája felé nagyon nehezen ment az úszás, mert a szél is északra fújt és a zsilipek nyitása miatt is északra folyt a Duna. Visszafele már lényegesen könnyebben ment.

 
Utána nagy locsolást rendeztem.

 
Áron úgy döntött, hogy ő inkább az Interneten szörfözik. Ezért az után éjjel egykor kellett felemelnem a hangomat, hogy most már azonnal kapcsoljon ki mindent, ami számítógépre hasonlít.

 
Még este beáztattam a tarkababot és befűszereztem az oldalast.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése