2017. augusztus 24., csütörtök

A Puskás könyv Spanyolországban



Már nyolc előtt felkeltem. Mannát beengedtem és mielőtt elmentem volna a piacra, adtam neki reggelit. A piacon, illetve inkább a hentesnél, vettem szeletelt füstölt tarját és ebédre csirke szárnyakat.

Jómagam nem reggeliztem, mert azt terveztem, hogy majd veszek egy lángost és azt feldíszítem mindenféle jóval.

Odafele visszavittem Gulyáséknak a szőnyeget, amit azért adtak, hogy a paradicsom szárak ne koszolják be a csomagtartót. Judit most is adott sok elültetni valót (fehér répát, illetve petrezselymet, citromfüvet, paszternákot, és mindenféle virágot).

A csavaros boltban megvettem a külső merevlemezhez az apró csavarokat. Kettőre volt csak szükségem, de a bácsi nyolcat csomagolt be és azt mondta 20 forint. Kértem, hogy hadd adjak 50-et.

Vettem egy fokhagymás, tejfölös, sajtos lángost, amire otthon tettem egy kis tarját, újhagyma és csípős paprika karikákat, no meg paradicsomot és újra beküldtem a mikróba. Nagyon finom lett.

Utána elkezdtem ültetni a Judit adta növényeket. Még szerencse, hogy van mit dolgozni, különben eltunyulnék.

A nagy napsütésben kimentem egyet úszni. A víz most nagyon finom. Nem túl meleg, nem túl hideg, frissítő. Utána feltettem a csirke szárnyak felét pörköltnek, de közben elgurultam tejfölért.

A tejfölre nem is lett volna szükség, mert a pörköltben felhasználtam a buffallóiból maradt kenőcsöt, ami azóta a hűtőben rostokolt.

Gyöngyivel konzultáltam és abban maradtunk, hogy első lépésben mailben elküldöm a bérlőnek a bérleti szerződést felmondó levelet, hivatkozva a szerződés 13. pontjára, ami a sorozatos bérleti díj kimaradásokról és a közüzemi számlák nem fizetéséről rendelkezik.

Rogan Taylor mailben tájékoztatott, hogy hogyan állnak a tárgyalások a spanyol kiadóval és a fordítóval. A Klári és a Rogan közösen írtak egy könyvet PUSKÁS Ferencről, ami az angliai és a magyar megjelenés után most Spanyolországban is meg fog jelenni.

Abban teljesen egyetértettünk Rogánnal, hogy a jogdíj Klárit illető részét Áron kapja meg.

Rogánnal és a Norcival konzultáltam, hogy miként jusson el a jogdíj Áronhoz, mivel neki nincs saját angol font számlája. Sajnálom, hogy ezekről a történésekről a Nóra nagyit már nem tudom tájékoztatni, biztosan nagyon örülne neki.

Este még végeztem egy nagy locsolást, remélve, hogy a frissen átültetett növények megerednek.

A Leaf hatótávja 165 km-t mutat. Gondoltam, hogy nem árt ha felteszem az éjszakai töltőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése