2017. augusztus 31., csütörtök

Elhozzuk Horányból a fiúkat


Hiába keltem már nyolc óra előtt, annyira kiszaladt alólam az idő kereke, hogy csak tíz után tudtam indulni. Még így is szorongtam, hogy mit fogok ottfelejteni Dömsödön.

Először készítettem magamnak egy reggelit.

Közben Áron felhívott és kiadta a feladatot a notebookjával és annak a töltőjével kaocsolatban.

Szerencsére nem felejtettem el a kertkapu kulcsát a Dáviddal megbeszélt helyre tenni, mert ő pénteken már reggel megy oda, mi meg csak délután érkezünk.

Először megnéztem, hogy mit intézett a töltő. Szinte semmit. Na, nem baj, majd beugrom a Nissan-hoz és rárakok egy lapáttal.

Legelőször a henteshez mentem, hogy Leónak meglegyen a kedvenc disznósajtja a reggelihez. A következő állomás a Budaörsi TESCO volt, ahol mindenféle apróságot kellett vennem, de főleg egy karton tartós tejet és egy olíva olaj spray-t az Airfryer-hez.

A következő fontos állomás a Nissan Centrum volt, ahol nyugodt körülmények között rátölthettem az autóra, ami már alig mutatott 120 km hatótávolságot, ami biztosan nagyon necces lett volna a Budaörs – Horány - Gazdagréti tér útvonalra.

Innen a budai oldalon északnak vettem az irányt, de a MOM üzletközpontban felkerestem a Telekom Ügyfélszolgálatot, hogy a Dömsödi Fűtés automatika Dominó SIM kártyáját, miért nem lehet elérni. Mindenesetre kaptam egy új SIM kártyát, ami már biztosan jó lesz.

Az Ádámmal megbeszélt déli órák helyett csak délután négy körül érkeztem Horányba. Ott már nagy pakolási előkészületek folytak. Mindenkinek örültem, de a legjobban Áronnak, mert már nagyon komoly elvonási tüneteim voltak.

Ádám gyorsan készített egy májkrémes kenyeret, amit egy joghurttal azonnal bevágtam, mert már az éhhalál kerülgetett.

Áront, Leót és a cuccaikat bepakoltam az autóba. A többiektől elbúcsúztam és indultunk Gazdagrétre.

Nem sokkal hat óra után megérkeztünk. Áron felterelte a Mannát és rögtön adott is neki kaját. Kért pénzt, mert kínai kajára volt vágyásuk. Mondtam neki, hogy Emőkét kérdezzék meg, hogy neki mit hozzanak, de még nem volt otthon.

Áron és Leó nem tudják egymást megunni. Én frissítem a publikált blog bejegyzéseket. Amíg ők egymással voltak elfoglalva, elkértem Leótól a Nikola Tesla életéről szóló könyvét. Mondhatom, hogy nagyon érdekes.

Szerettem volna, ha Áron még este kiváltja a buszbérletét és felhozza az autóból a reggelihez szükséges disznósajtot, de minthogy ő egy nagy (talán a legnagyobb) halogató művész, azt mondta, mindez ráér reggel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése