2017. augusztus 25., péntek

Norci kórházban van.


Normál időben ébredtem.

Reggeli után leültem a számítógép elé. Kíváncsi voltam, hogy a bérlő reagál–e a felmondó levélre. Természetesen nem reagált.

A lakótérben nagyon nagy rendetlenség vesz körül. Ha egy-egy szanaszét hagyott dolgot a helyére teszek, az szinte meg sem látszik.

Arra gondoltam, ha az Áronnál bevezettem azt, hogy annyi ideig ülhet a számítógépe elé, amennyi időt tanul vagy olvas, akkor miért nem vezethetném ugyanezt be magamnál. Csak nálam más lenne a képlet. Annyi időt tölthetek olvasással, amennyi időt előtte a rendcsinálásra fordítottam.

Próbáltam letölteni hanganyagokat a BBC 6 Minutes Englishről Emőkének, hogy magabiztosabb legyen a szövegértése.

Egész nap ez a tudathasadásos állapot uralt mindent, hogy mennyi időt töltöttem rendcsinálással, annyit olvashatok. Pedig a Nádas Péter I. kötete lassan a végéhez ér és mindig találok benne jó mondatokat vagy csak mondat töredékeket. „…amíg az ember szerelmes, nem ismeri a másikat. Amikor már nem szerelmes, akkor meg már nem is érdemes.”

Azért arra találtam időt, hogy kimenjek úszni. A táv ugyanaz: a Karcsi bácsi bódéhajójáig és vissza. A víz már nem hideg, de sajnos már szaga is van.

Visszatérve a Dunáról megmelegítettem az utolsó tányér csirkelevest, amiből természetesen Mannának is juttatok, és hogy valami finomat is egyek még a csirke szárny pörköltből is engedélyeztem magamnak.

Norci lányomat hiába faggatom a távolból Viber-en. Szerintem még nincs jól, de nem engedi, hogy segítsek.

¾ 6 van és az őszi napsütés már fáradt. Egész nyáron sütött, most már pihenni készül.

Nekem még a holnapi barter angol órára kell készülnöm, no meg lassan itt az esti locsolás ideje.

Norci hívott, de sajnos a László Korházból, hétfőig bent kell maradnia. Nem hiába aggódtam miatta. A mája körül van valami probléma, de megnyugtatott, hogy a fiúk jól vannak, Ádám vigyáz rájuk, a Jankát pedig magához veszi a Babai nagymamája.

Vacsorára megettem egy tányér csirkelevest, aminek jót tett, hogy nem kellett a hűtőben tovább várakoznia. Hogy valami finomabbat is egyek, megmelegítettem egy tányér szárny pörköltöt a csigatésztával.

Mindent meglocsoltam, utána szedtem egy nagy zsák császárkörtét és azt átvittem Tassi Juditnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése