2017. augusztus 19., szombat

Egyedül Dömsödre


Jó későn ébredtem. Lementem a CBA-ba valami reggelinek valóért (főtt füstölt tarja és friss kenyér). Lefele vittem egy balon vizet a smaragdfának, hátha egyszer majd csak utoléri növésben a Dömsödit. Hiába ültettem őket egyszerre, a különbség nagy (3m és 1m).

A reggeli után elindultam és először a Nissan Centrumot vettem célba. Talán elég lenne a 100 km hatótávolság is, amíg kis kerülőkkel eljutok Dömsödre, de a biztonság kedvéért rátöltöttem még egy 150-et.

A TESCO-nál vettem italokat és Manna miatt egy bőséges csirkelevesre valót, abban is a csirkemájból dupla annyit, mert terveztem a kövön sütni baconnal körbetekerve. Vettem egy tejfölös bacon pizzát, hogy majd Dömsödön megeszem.

Mellette az Electronics-ban vettem egy új mikrót. Ez a leggyorsabb elektronikai áruház. Itt tud az ember a leggyorsabban megszabadulni 30.000.- forinttól.

Megérkezve Dömsödre Mannával üdvözöltük egymást. Rögtön azzal kezdte, hogy éhes, szomjas és nincs hol pihennie. Mindenen segítettem.

Kicsomagoltam a mikrót, a régi helyére tettem és rögtön fel is avattam a pizzával.

A nap még nem ment le, de a szél már úgy fújdogált, hogy egy esti vihart ígérgetett. Kimentem úszni a Dunára a Karcsi bácsi bódés csónakja felé, de a visszaúszás már nehezen ment az erős ellenszél miatt.

Átvittem Gabikáéknak a nagy teljesítményű 12 W-os (LED lámpatestben ez nagy teljesítményűnek számít) ajándék LED lámpát, aminek nagyon örültek. Ferivel megittunk egy pohárka whisky-t.

Este feltettem a csirkelevest főni (az majd a holnapi ebédünk lesz Mannával, ma estére pedig begyújtottam a gránitkő lap alá és betekerten 15 csirkemájat bacon szalonnába, ahogy a kövön megsüljön.

Alig, hogy lepihentem, nagy szél, eső, mennydörgés és villámlás kerekedett, ami azután reggelig nem is szünetelt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése