2017. augusztus 6., vasárnap

Elmentem Áronért Budapestre


Reggeli után megkérdeztem a Lányt, hogy mi újság otthon. Árontól annyit közvetített, hogy szeretne lejönni Dömsödre és úgy tervezi az indulást, hogy délután kettőkor meg is érkezik majd.
 

Felajánlottam, hogy szívesen felmegyek érte és akkor nem kell buszoznia.
 

Ebbe maradtunk, ezért minden szükségeset bepakoltam az utóba és indultam. Útközben úgy láttam, hogy csak 80 km-nyi töltöttség van az autóban. Hogy ez ne jelentsen problémát egyenesen a Vizsla utcai Nissan Centrumba mentem. Az, hogy vasárnap, nem jelentett akadályt. A portás beengedett. Felcsatlakoztattam az autót és egy fél óra alatt (ami alatt bent kényelmesen lefőztem magamnak egy kávét és olvasgattam 265 km hatótávolságra feltöltődött az autó.
 

Így mentem a Gazdagréti térre Áronért. Emőke azt mondta, sokat beszélgetett vele és meglátom, hogy minden rendben lesz.
 

Elindultunk. Az első állomás a TESCO volt. Áron nagyon segítőkészen részt vett a PET palackok visszaváltásában és a vásárlásban is. Igazán hamar végeztünk és indulhattunk Dömsödre.
 

Szigethalmon kettéváltak az útjaink Áron a ZöldségHalom-nál szállt ki, hogy vegyen magának egy gyrost, engem meg küldött egy utcával beljebb, hogy addig rendeljem meg magamnak a sült hekket.
 

Mire Áron megérkezett, már kihozták az enyémet is. Nagyon finomat tudnak készíteni.

 

Egyszer meg is kérdeztem tőlük, hogy ide adnák-e a panír összetételét. Azt mondta a főnök, hogy szívesen és ingyen, de előbb kell vennem egy halsütő üstöt, ami 2,5 millióba kerül.
 

Innen már csak egy fél óra volt a bázis. Üdvözöltük Mannát és én rögvest kimentem úszni.
 

Az úszás nem volt egyszerű, mert bár a Duna sodrása és a szél is a Karcsi bácsi bódéja felé mutatott, de visszafele alig tudtam haladni valamit. Az ég dörgött és villámlott is. Végül ki kellett mennem a partra és gyalog mentem el a stégünkig.
 

Este csak egy kis tanyasi májast ettünk vacsorára, ami Áronnak is nagyon ízlett.
 

A villámlás és a dörgés beváltotta a fenyegetését és egy nagy zuhé mentett meg az esti locsolástól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése