2017. augusztus 17., csütörtök

Egyszerű az élet, mert mind a három fiú mást kér


Emőke forró tejeskávéval ébresztett. Még csomagoltam neki egy kis császárkörtét és ¾ 9-kor kivittem a buszmegállóhoz.

Visszafele a piacon vettem paradicsomot, újhagymát és tojást a reggelihez. Már pont a kapunál voltam, amikor Gabikáék hozták a rekesz szódavizet.

A fiúk még éppen csak hogy ébredeztek.

Áron elvállalta, hogy elkészíti a reggelit, de kérte, hogy hozzak kenyeret, meg üdítő italokat, addig ők kimennek horgászni. Majdnem mindent meghoztam, még kirántanivaló felszeletelt csirkemellet és ketchup-ot is.

A reggeliből nekem már csak a kihűlt hekk maradt.

A mosogatógépnek valami hibája adódott, mert többször is próbálkoztunk, de nem mos rendesen. Hívtam egy mosogatógép szerelőt Kiskunlacházáról, aki előjegyezte, hogy hétfőn délelőtt idejön és megnézi, hogy mi a baja.

Délben felmásztam a kúp esőcsatornájához a nagyobbik létrával, hogy a smaragdfa lombjától még veszélyeztetett kanyarban felszereljem a lombhálót.

Utána csapatostól kimentünk a Dunára. A fiúk a szörfdeszkával hancúroztak, én pedig úsztam egy jót.

A kerti munkától akarattal megkíméltem a fiúkat, hogy felhőtlenül érezzék jól magukat.

Bejőve – de ez már ½ 6 -, elkezdtem készíteni az ebédet. Már fel voltak vágva a szárnyak, amikor a Leó bejelentette, hogy ő nem kér buffallóit,  mert ő nem szereti, ha patadicsomos a csirkeszárny, ő inkább rántva kéri. Nosza, gyorsan elővettem még két tányért a tojásnak és a prézlinek. Áron és Leó imitálták a mosogatást, Arti viszont nagyon ügyesen segített a panírozásban.

Könnyű volt a helyzetem, mert csak három félét kellett készítenem: (bufallói csípős, bufallói nem csípős és rántott.)

Hat óra után már tálalható állapotban volt a kaja. Mindenkinek nagyon ízlett. Leó még hagyott helyet a gyomrában egy szelet görögdinnyének is.

Vacsora után a fiúk elfoglalták Emőke szobáját, mivel ott lég kondi is van. Én kimentem és egy órát locsoltam, mert a növények nagyon szomjaztak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése