2017. augusztus 10., csütörtök

Működik a töltő


Reggel korán kellett fel kelnem, hogy a tegnap esti elmaradt locsolást még azelőtt bepótoljam, mielőtt a nap elkezd erősen sütni.
 

Utána következett a kivágott almafa ágainak a darabolása, amiben Áron a felstócolásnál segített. Reggelizni is csak úgy tudtam, hogy amit Áron készített (tanyasi májas kenyéren és sajttal, tejeskávé), azt csak úgy munka közben, egy-egy falat, egy-egy korty tudtam fogyasztani.
 

Egy ideig úgy tűnt, hogy ezzel elég jól haladok, egészen addig, míg nem a szalagfűrész fűrész szalagja el nem szakadt.

Az Invitel csinált egy távfrissítést a routeren és azóta működik a wifi is.
 

A kényszer leállás miatt elkezdtem a Daily English Dictation videó blokkjaiból MP4-es leckéket készíteni, arra gondolva, hogy ez nagy segítség lesz Emőkének a nyelvvizsgájához. Ennek a technikáját Árontól tanultam meg. Letöltette velem a YTD Video Downloader programot és megmutatta, hogyan kell használni.
 

Kora délután lementünk egyet úszni a Dunára, de azt is csak úgy, hogy előtte felhívtam Norbit, hogy lemehetünk-e, nehogy hiába jöjjön.
 

Utána feltettem egy kis penne tésztát az ebédhez és megismételtük a tegnapi tejfölös csirkepörkölt ebédet.
 

Norbit hiába vártuk, mert már hatot ütött az óra és még nem jött, pedig nekünk még ma Budapestre kellene mennünk, hogy én holnap kora reggel már intézhessem az ügyeimet az Újbuda Önkormányzatnál.
 

Vártuk, vártuk, már mindent bepakoltunk az autóba, már elvégeztem a nagy locsolást is, amikor végre a délután helyett nyolc óra körül megérkeztek. Alig tudtam elkészíteni a kávét máris végeztek a munkával.
 

Én még próbaképpen rácsatlakoztam az immáron működő töltőre és az az autót 103 km várható kapacitásról percek alatt feltöltötte 112 km hatótávolságra, tehát működött és ráadásul az éjszakai (hivatalosan a vezérelt) mérőóráról.
 

Amikor a szerelők elköszöntek, attól számítva mi öt perc múlva elindultunk. Mannával természetesen megbeszéltük, hogy holnap ilyenkor már újra itt leszünk.
 

A felcipekedés után megcsodáltam, hogy Áron milyen szépen kitakarított és mind a két gyereknek készítettem egy-egy tányér megmosott és magházától megpucolt körtét, amit Dömsödről sikerült hoznunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése