2017. augusztus 12., szombat

Barter Angol óra


Már reggel hétkor felkeltem. Tettem egy-két mozdulatot a rendcsinálásért, hogy a délelőtti angolórát valahol meg tudjam tartani, de 70 év rendetlenségét nem lehet egy perc alatt rendbe hozni.
 

Áron még alszik, én meg megfőzök magamnak egy szál virslit és melegítek egy tejeskávét.

Nem mentünk a piacra, mert vártuk a kertészt. 10 óra magasságában felhívtam, hogy mikorra tervezi az érkezését. De jó, hogy felhívtam – mondta -, mert most ébredt fel, de akkor igyekszik minél hamarabb ideérni.
 

Gondoltam, hogy amíg megérkezik, kivágom a villanyóra szekrény ajtaján a kábel kivezető nyílását, hogy be lehessen zárni a szekrény ajtaját.
 

11-kor megérkezett Dávid és nagyon jó kétórás barter angol órát tartottam neki. Azzal kezdtem, hogy csináltattam vele egy Duolingót, hogy felmérjem, hol vannak a gyenge pontjai és azokat igyekeztem először elmagyarázni. Dávid jól bírta a gyűrődést.
 

Utána nekilátott a kertészkedésnek és 3-ig meg sem állt, sőt Áront is, meg engem is ellátott munkával. Már az első alkalommal sokat változott a kert arculata.
 

Amikor Dávid elbúcsúzott, lementünk a Dunára úszni. Áron belemártotta a vízbe a kezét és azt mondta, hogy ez neki hideg. Egyedül kellett megtennem a távot. A szél már erősen fújt és azt jelezte, hogy nemsokára vihar lesz és akkor az esti locsolás elmaradhat.
 

Elmentünk a kukacosba vacsorázni, de mivel tudtuk, h ogy ott sokat kell várni a frissensültekre, ezért vittük a sakkot is. Áron rántott sajtot rendelt, én pedig egy hekket.
 

Két partit sikerült lejátszanunk, amíg a kaja elkészült. Mind a két partit Áron nyerte.
 

A hekk finom volt, de a nagy forgalom miatt a pincérnő tévedésből nem joghurtos salátával, hanem sült krumplival és majonézzel hozta. Olyan nagyra sikerült az adag, hogy még haza is vittünk belőle.
 

Hazajövet még átmentem Ilonához szedni egy kis császárkörtét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése