2017. augusztus 15., kedd

Norci nem érzi jól magát


Felkeléskor végeztem egy nagy hajmosást és borotválkozást.

A reggelihez előkészítettem minden alapanyagot (kétféle szalonna felkockázva, két kisebb fej vöröshagyma feldarabolva, a virsli felkarikázva), hogy Áron tudjon készíteni egy soktojásos rántottát. Menetközben még kért pirospaprikát, borsot és oregánót a keze alá és kérte, hogy hozzak be néhány paradicsomot, mossam meg és vágjam fel cikkekre.

Egy külön tálban felkockáztam a megmosott császárkörtéket is és annyi tejet tettem fel a platnira, hogy neki legyen kakaó, nekem meg tejeskávé.

Az együttműködés meghozta a gyümölcsét. Hamarosan tálalva és reggeliztünk.

Norcikám nem érzi jól magát, ezért felajánlottam, hogy holnap mi megyünk a fiúkért Horányba és akkor visszafele a Lány is jöhetne velünk.

Emőkének elküldtem egy olvasni és hallgatni való BBC-s anyagot, csak hogy ne legyen a nyelvvizsgáig egy perc nyugta se. Magam is úgy igyekeztem a duolingóval, hogy Áron ne tudjon behozni.

Már két óra is elmúlt, amikor hívtam Áront úszni. Nagy nehezen jött, de csak a stégig és onnan nézte, hogy én hogy úszom.

Már majdnem fél öt volt, amikor gyorsan elgurultunk paprikáért, paradicsomért és kolbászért a lecsóhoz, vettünk disznósajtot, mert az a Leó kedvence és egy fél görögdinnyét.

Itthon azonnal hozzákezdtem a lecsó készítéséhez.

Amikor Levente csöngetett már minden készen volt, így őt is meg tudtuk hívni a kései ebédre, illetve a korai vacsorára. A lecsó nagyon finom lett és még el is tudtunk tenni belőle holnapra. Áron még egy kicsi fagyaltot is kiporciózott, de úgy, hogy holnapra maradjon Leóéknak is.

Este még végeztem egy nagy locsolást, azután lefeküdtünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése