2017. augusztus 3., csütörtök

Új kaja Mannának


Ahogyan tegnap este ígértem a kertnek, úgy fel is keltem 7-kor és rendeztem egy nagy locsolást.
 

Hogy ne kelljen éhgyomorra mennem a piacra, az utolsó sarka kenyérrel ettem egy kis pörcöt (saját termésű) csípős paprikával, paradicsommal és hozzá egy bögre hideg tejet.
 

A piacon csak egy doboz tojást vettem Esztikétől, meg két lap fekete kartont, hátha meg tudom oldani az Áron szobájában a Velux tetőablak árnyékolását. A henteshez csak egy kis tanyasi májas hurkáért ugrottam be, majd folytattam az utam a Ráckevei LIDL-be, mert Klári szerint ott (Codish névre hallgató) finom macskakaját lehet kapni 900.-ért.
 

A LIDL-ben megvettem Manna prémium kajáját, egy háló lecsópaprikát és hozzá lecsókolbászt, egy 2 literes sört meg egy friss rozscipót. Visszafele a piac mellett vettem néhány szem paradicsomot és egy üveg Unikumot. Továbbgurulva pedig a Gazdaboltban néztem egy zacskó, még augusztusban is elvethető zöldbabot.
 

Ha már olyan szépen kigazoltam a hátsó fertályt, elültettem két sor zöldbabot.
 

Olyan meleg van, hogy a menekülő útvonal egyenesen a Dunába vezetett. A víz csak a színe alatt egy méterrel elfogadható hőmérsékletű, fölötte túl meleg.
 

Mannával volt egy kis vitám, miszerint addig nem kap az új típusú macskakajából, amíg a régit a táljából meg nem eszi. Egy darabig ellenállt, de azután beadta a derekát, mert nagyon kíváncsi volt, hogy mit hoztam a LIDL-ből.
 

A menetrendszerű úszás után ebéd és egy kis pihenés.
 

Elkezdtem keresgélni a hibát, hogy a klíma miért nem működik, de csak odáig jutottam, hogy nem kap áramot.
 

Átgurultam Judithoz, hogy ő talán el tud vezetni a villanyszerelőhöz, de csak Levi volt otthon. Áthívtam, hogy vigye el a csontokat a Pongónak és küldtem vele egy üveg saját készítésű kovászos uborkát is.
 

½ 8 fele nagy locsolás.
 

Este már csak egy kis tanyasi májas rozskenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése